Scandalul ”behăitului” de la Catedrală. Reacția Mitropoliei Banatului: ”Ne bucurăm că postarea a fost ștearsă”

Scandalul ”behăitului” de la Catedrală. Reacția Mitropoliei Banatului: ”Ne bucurăm că postarea a fost ștearsă”

Scandalul ”behăitului” de la Catedrală. Reacția Mitropoliei Banatului: ”Ne bucurăm că postarea a fost ștearsă”.

Mitropolia Banatului a avut o primă reacție în scandalul momentului de la Timișoara.

Iată punctul de vedere transmis de Ionel Popescu, vicar eparhial: ”Regretăm foarte mult că un angajat al unei instituții de stat a făcut asemenea afirmații. Suntem cu atât mai surprinși de acestea cu cât volumul sunetului este dat la minimum și se aude doar în perimetrul Catedralei.

CITEȘTE ȘI: Timiș: 32,81% promovabilitatea în sesiunea a doua a Bacalaureatului

Totodată, trebuie să ținem seama și de contextul sanitar în care ne aflăm, pentru că mulți credincioși evită să intre în Catedrală și preferă să asculte slujba de pe băncile din apropiere.

De aceea, este foarte important să se audă slujba la un nivel potrivit.

Ne bucurăm, totuși, că postarea a fost ștearsă, ceea ce este un lucru bun.

Însă, atenția nu trebuie îndreptată spre acest lăcaș, ci spre cluburile din zonă, care perturbă constant liniștea. Noi nu am primit nici o sesizare de la cineva cum că sunetul ar deranja și este regretabil că un simbol al Banatului este terfelit într-un asemenea mod. Or, dacă așa procedăm și cu simbolurile noastre naționale și bisericești, întrebarea retorică pe care o pun, dar și de substanță, este următoarea: Cu ce mai rămânem? Deranjează rugăciunea?”.

Reamintim că Răzvan Popescu, consilier în cadrul Primăriei Timișoara și apropiat al USR, a lansat un atac dur la adresa bisericii, deranjat fiind de zgomotul de la slujbele religioase: ”Cluburile ca cluburile, dar de behăitul zilnic de dimineață ce iese din boxele de la Catedrală nu comentează nimeni? Mă simt mai ceva ca la Mecca”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Scandalul ”behăitului” de la Catedrală. Reacția Mitropoliei Banatului: ”Ne bucurăm că postarea a fost ștearsă”

  1. Unde sunt băncile din apropiere? Ce fel de comunicat este acesta al Mitropoliei? Odata spune ca este dat la minim volumul,apoi spune ca mulți asculta slujba de pe băncile din apropiere!

  2. Asta se intampla cand fetele bisericii se ocupa cu antreprenoriat imobiliar si nu cu cele sfinte, se razleste turma. Asta ca sa nu mai vorbim ca doamnele din primarie sunt nemultumite ca un functionar cu pozitie din primarie si pirostiile puse in Belgia foloseste toaleta destinata lor. Vorba aia, ce faci cand e ocupat la domni, te duci la doamne,…sau invers?!

  3. Oricum vreți să o învîrtim, mugetele care vin de la primărie, chiar și fără boxe, sînt mult mai deranjante și ne afectează pe toți, mult mai mult decît behăiturile dinspre catedrală ! Sper să vă treziți pînă la alegeri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *