Prezenţă selectă la Memorialul „Bati Valentin – Dincă Aurel” – GALERIE FOTO

lupte01

Memorialul „Bati Valentin – Dincă Aurel” la lupte greco-romane şi-a desemnat câştigătorii.

La ediţia din acest an, desfăşurată în sala „Prof. Mircea Albu”, au participat 158 de sportivi din România, Republica Moldova şi Serbia.

Câştigător în clasamentul general al medaliilor a fost CSŞ 1 Timişoara, clubul organizator al puternicei întreceri ce a reunit mai mulţi campioni naţionali şi participanţi la campionatele europene.

Pe locul al doilea s-a clasat CS Heracle, podiumul fiind completat de clubul din Zrenjanin. Sportivii au luptat pe două saltele la 22 de categorii. Extrem de interesantă a fost lupta dintre Mihai Guţu (CS Heracle) şi Patrick Gordan (CSŞ 1 Timişoara), din finala categoriei 75 de kilograme.

Ambii sunt sportivi extrem de valoroşi, cu un mare potenţial de creştere. S-a impus primul, medaliat în acest an la europeanul de cadeţi din Polonia.

Mihai Guţu este fratele lui Alexandrin Guţu, campion mondial, european şi olimpic la categoriile de vârstă cadeţi şi tineret.

O altă prezenţă notabilă a fost cea a lui Iulian Lungu, tot de la CS Heracle, participant la CE de cadeţi şi de U15, care a cucerit medalia de aur la categoria 57 de kilograme în cadrul Memorialului „Bati Valentin – Dincă Aurel”.

Şi fraţii săi mai mici, Gabriel şi Alexandru, au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, la categoriile 29 şi, respectiv, 32 de kilograme.

De consemnat şi prezenţa sârbului Jovan Miolski, participant la rândul său la cea mai puternică întrecere organizată la nivel european, el reprezentând clubul de lupte greco-romane din Zrenjanin.

Luca Farcaş, Ianis Capsali şi Andrei Paleu, toţi de la CSŞ 1 Timişoara, completează lista luptătorilor de mare perspectivă care au putut fi urmăriţi în weekend la competiţia de la sala „Prof. Mircea Albu”.

Invitat de onoare a fost Nicu Gingă, campion european şi mondial şi vicecampion olimpic.

Brigada de arbitri i-a avut în componenţă pe Marius Olaru (arbitru internaţional de categoria I), Vasile Gui (arbitru internaţional şi antrenor la clubul din Baia Mare), Avrămuţ Todorescu (arbitru naţional), Alexandru Anechitei, Ionuţ Nechita şi Ovidiu Codaţ, ultimii trei fiind foşti sportivi la CSŞ 1 Timişoara, cu medalii la campionatele naţionale de juniori, tineret şi seniori.

„A fost o competiţie reuşită, una dintre cele mai reuşite de până acum, cu cea mai numeroasă prezenţă dintre toate ediţiile. Participarea din străinătate a fost destul de consistentă, am avut 56 de sârbi. Sunt foarte mulţumit de prezenţa cluburilor din ţară, au fost 12 din România. Heracle s-a ridicat din nou la înălţime, cu copii de valoare din România şi din Moldova. Foarte multă lume a fost implicată în susţinerea acestei competiţii. Mulţumim pentru sprijinul acordat Consiliului Local Timişoara, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, Clubului Sportiv Şcolar Bega, domnului Doru Dumitraşciuc, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Timiş, precum şi colaboratorilor noştri din mediul privat, ne-au ajutat mult sponsorizările lor”, ne-a declarat Sebastian Gavrilă, organizator, antrenor şi preşedinte al CSŞ 1 Timişoara.

Valentin Bati a fost şeful arbitrilor federaţiei internaţionale de lupte şi totodată cel mai bun arbitru român din toate timpurile. Aurel Dincă a fost la rândul său un apreciat arbitru internaţional.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *