24 de migranți, depistați la frontiera cu Serbia

migranti timisoara 2

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oraviţa – judeţul Caraş-Severin au oprit, în localitatea de frontieră Forotic, un microbuz înmatriculat în România, condus de un cetățean sârb, în vârstă de 51 ani.

În urma verificării mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit în interiorul autoturismului 24 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care toţi au fost duşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

CITEȘTE ȘI: Accident grav în județul Timiș

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni din Irak şi Siria, dintre care 22 de adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, şi doi minori, de trei, respectiv 15 ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul sârb din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei, tot cu ajutorul conducătorului auto.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 24 de cetăţeni din Irak şi Siria. De asemenea, cetăţeanul sârb, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *