Alertă pe piața muncii! Un gigant european își închide afacerea din România

it birou

Divizia de servicii IT a grupului german Deutsche Telekom, T-Systems, își va închide, în perioada următoare, subsidiara din România.

CITEȘTE ȘI: 24 de migranți, depistați la frontiera cu Serbia

Decizia a foat luată pentru că proiectul pentru care a fost înființată nu va mai fi realizat, potrivit Profit.ro. T-Systems ICT Romania, companie care și-a început activitatea în 2011, a avut mai mulți ani de scădere a businessului. Anul trecut compania a avut afaceri de doar 16,4 milioane de lei, față 20,5 milioane de lei în 2017, cu un profit net de 2,23 milioane de lei, față de 2,28 milioane de lei în anul precedent.

Anunțul vine la câteva zile după o altă informație care a cutremurat piața locală de IT&C, și legată tot de Deutsche Telekom. Este vorba despre informația, publicată de presa germană, potrivit căreia o fuziune între Orange și Deutsche Telekom este mai mult decât posibilă.

„Compania locală a fost fondată în scopul livrării unui anumit proiect. Acesta nu va mai fi realizat. România nu este o piață strategică pentru T-Systems. Astfel, am decis să nu mai continuăm prezența pe piața românească”, au declarat reprezentanții T-Systems citați de Profit.ro.

T-Systems face restructurări masive de personal, având în vedere că, toamna trecută, liderii de sindicat au fost de acord cu concedierea a 5.600 dintre cei 17.000 de angajați din Germania, ca parte a strategiei de readucere a companiei pe profit.

În toamna anului 2016 Deutsche Telekom anunța public că analizează câteva opțiuni de reducere a costurilor, printre care revizuirea activelor din Europa de Est și Grecia, dar și vânzarea parțială a subsidiarei T-Systems.

Deutsche Telekom controlează, prin compania greacă OTE, grupul Telekom România, format prin fuziunea Cosmote și Romtelecom, și operatorul de servicii de comunicații Combridge, prin Magyar Telekom.

sursa.evz.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Alertă pe piața muncii! Un gigant european își închide afacerea din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *