Prezență modestă a Timișului în strategia națională de turism

buzias 4

Doar un singur proiect dintre cele 140 incluse în master-planul investițiilor în turism – document care, după cum se știe, a fost adoptat de executiv săptămâna trecută – este localizat în județul Timiș.

Este vorba de amenajarea unui aquaparc cu ape minerale, în orașul-stațiune Buziaș, proiect care, potrivit mecanismului instituit de documentul guvernamental, urmează să fie susținut de la bugetul central cu 90 la sută din fondurile necesare, în timp ce administrația-gazdă va asigura diferența.

Potrivit comunicatului oficial, această strategie (care, firesc, angajează doar sectorul public din domeniul turismului național) a fost elaborată în baza unui studiu de cercetare realizat de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Turism în perioada 2007-2016, la solicitarea Ministerului Turismului.

La nivelul Regiunii Vest, documentul mai ia în calcul alte nouă proiecte: repunerea în circuitul internațional a stațiunii Moneasa și amenajarea unui parc de aventuri în aceeași comună (județul Arad), dezvoltarea zonei turistice Semenic, amenajarea și extinderea domeniului schiabil Muntele Mic-Turnu Ruieni, construirea unei cabane Salvamont pe Muntele Mic și amenajarea unui domeniu schiabil la Nedeia-Zăvoi (județul Caraș-Severin), respectiv, amenajarea unei zone de agrement la Geoagiu, dezvoltarea domeniului schiabil de la Straja-Lupeni și extinderea domeniului schiabil de la Șureanu-Petrila (județul Hunedoara).

Doar Oltenia (cu opt proiecte) este mai puțin favorizată decât Vestul țării prin această strategie. Cele mai numeroase proiecte, totodată și cele mai diversificate și de mai mare amplitudine investițională, sunt prevăzute pentru Regiunea Centru (43). Capitala și alte 11 județe nu beneficiază de nici un proiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *