Prețul pâinii ar putea exploda până de Sărbători

paine

Prețul pâinii ar putea să crească între 15-20% până în decembrie, influențat de producția grâului din acest an, care în unele zone ale țării a fost afectată de vremea capricioasă, a declarat Dragoș Frumosu, președintele Sindicatelor Federației din Industria Alimentară.

CITEȘTE ȘI: Șoc la Dumbrăvița: cel mai nou bloc din comună este la un pas de a fi demolat!

„Prețul pâinii din România este un preț ireal, mult sub valoarea reală, un kg de pâine costă undeva la 3 lei – 3,5 lei, iar pe raft poate ajunge până la 6-7 lei.

La pâine nu s-a modificat prețul față de anul trecut, de acum încolo se poate modifica pentru că vremea capricioasă a cam afectat producția.

CITEȘTE ȘI. Crăciunul vine mai devreme. Măsură şoc pentru întreaga economie: salariul minim creşte cu 20% pentru 1 milion de angajaţi, pentru cei cu studii superioare şi cei care au minim 15 ani vechime

Până la finalul anului s-ar putea înregistra o creștere cu 15-20%”, a declarat Dragoș Frumosu, președintele Sindicatelor Federației din Indutria Alimentară.

„Problema noastră însă nu este asta, faptul că pentru o pâine de 1 leu vom ajunge poate să plătim 1,2 de lei, nu ar reprezenta o diferență foarte mare în buzunar.

CITEȘTE ȘI: Caricaturi politice într-un manual școlar din Ungaria: Transilvania este casa maghiarilor, Germania este o scroafă care hrănește mai multe țări europene

Problema noastră este că veniturile nete sunt foarte mici. Dacă la un neamț o creștere de 10 cenți nu înseamnă nimic la salariul său de 2.000 de euro, însă la noi 10 cenți sau 40 de bani înseamnă foarte mult”, adaugă Dragoș Frumosu, scrie mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns