Prețul energiei termice a fost stabilit greșit. Specialiştii Primăriei Timișoara au prevăzut TVA de 19 la sută, în loc de 5 la sută

Din nou bani de la guvern pentru căldura din Timişoara

La loc comanda cu votarea noilor tarife ale Colterm în Consiliul Local! Specialiştii Primăriei Timişoara au făcut greșit calculele, prevăzând TVA de 19 la sută în loc de 5 la sută, valoarea sa pe perioada sezonului rece, adică între 1 noiembrie şi 31 martie.

Așadar, după ce va fi făcută modificarea în următoarea ședință a CL Timișoara, facturile abonaţilor Colterm vor scădea.

Nu s-a ținut cont de un act normativ

În 23 decembrie 2021 a fost aprobat preţul energiei termice livrate de către Colterm la 851,27 lei/MWh inclusiv TVA, precum şi preţul local al energiei termice facturată populaţiei la valoarea de 416,24 lei/MWh, cu tot cu TVA, începând cu 1 ianuarie anul acesta. S-a alocat, de asemenea, suma necesară acoperirii diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul de pe facturi.

CITEȘTE ȘI: Două tramvaie s-au ciocnit frontal la Timișoara. Circulația în zonă a fost blocată

Atunci când a înaintat Consiliului Local proiectul de hotărâre, Primăria nu a ținut cont de o ordonanță de guvern emisă în 17 decembrie, care reducea TVA-ul de la 19 la 5 la sută în sezonul rece. Facturile pe ianuarie vor fi trimise abonaților Colterm în ultima parte a acestei luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns