Președintele Tribunalului Timiș nu abdică de la principiile sale

adriana stoicescu

Nemulțumirile cetățenilor privind actul de justiție au început să emigreze și în rândul magistraților. În ultimele luni, tot mai mulți judecători și-au exprimat public părerea față de modul în care funcționează sistemul din care fac parte, încercând să atragă atenția asupra faptului că fisurile care s-au creat în interiorul acestuia împiedică o funcționare normală.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membră a Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Cristi Danileț, fost membru al aceleiași instituții, dar și președintele Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu (foto), sunt doar câțiva dintre magistrații care au avut curajul să vorbească despre ceea ce se întâmplă în justiția din România.

”Generațiile întregi, crescute la umbra Mioriței, au deja înscrise lașitatea și defetismul în codul genetic. Lipsa de implicare, fuga de răspundere, veșnicul <<nu se poate>> sunt cartea lor de vizită. Comunismul i-a învățat pe cei mai mulți să tacă, cu capul plecat, sperând că, târându-se, nicio sabie nu îl va tăia. Pe cei puțini privilegiați i-a învățat să fie aroganți, obraznici și abuzivi, dar slugarnici cu puternicii zilei.

A venit momentul să arătăm tuturor că a fi judecător înseamnă a fi curajos și demn. A fi judecător înseamnă a face dreptate și a spune adevărul indiferent de riscuri. Vă este frică? Plecați. Aveți un trecut care vă urmărește? Plecați. Vreți să trăiți confortabil, în mediocritate și supuși? Plecați.

Lăsați judecătorii care cred în vocația lor să facă ceea ce trebuie să facă. Acum, mai mult decât oricând, România are nevoie de o justiție puternică și dreaptă. Iar o astfel de justiție înseamnă judecători drepți, care nu se tem”, a scris pe contul său de Facebook președintele Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, unul dintre cei mai verticali magistrați care activează în Palatul Dicasterial.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Președintele Tribunalului Timiș nu abdică de la principiile sale

  1. D-na Adriana ,dupa ce ati publicat ,nu-mi dau seama daca sunteti curajoasa sau nu ,de ce nu puneti punctul pe i ,ce va nemultumeste ,ca in mass media se vorbeste mult ,nu vreau sa fiu de nici-o parte ,spuneti Dvs ,ca sunteti din sistem.

  2. …judecnd dupa cele afirmate ,se pote concluziona ca atitudinea doamnei judecatoare a fost -si este!- una cat se poate de ideala ,pentru o dreapta si legala judecata….cum vor fi stand lucrurile insa ,numai ..REALITATEA faptelor -a deciziilor la care domnia sa a …fost parte ,se poate judeca…..si vorba lui Creanga ,”apai deh ,n-ar fi rau sa fie bine”…mai ales in justitie ,unde lucrurile stau pe ..constatate direct -inclusiv de domnul prof. Tudorel Toader ministrul justitiei- ..foarte rau …si cum „cu o ..floare nu se face primavara'” ,acest interviu nu poate tine loc de …atitudini clare ,corecte si mai ales legale si drepte in lumea instantelor mult prea mafiotizta -o spune un fost sef de birou de ceretari penale ,politist si profesor de scoala de politie ..cu multi ani de procese ..in direct inclusiv personale-si o constata zi de zi de 27 de ani o tara intreaga- ,unde am constatat ca mai ales dupa 1990 ,mafiotismul este „religia ” justitiei de cea mai proasta calitate instaurata de politicieni bolnavi de putere si ipocriti ,-cu comportamente de lingai si impuneri din partea unor factori interni si externi care au un singur obiectiv…DISTRUGEREA ACESTUI POPOR -..,plini de tupeu si desconsiderare fata de cei care le trec pragul..tot respectul pentru afirmatiile doamnei judecator …problema este daca aceste afirmatii se regasesc si in comportamentul …subordonatilor….iar opinia mea este ca in mod clar NU !

Lasă un răspuns