Președintele Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose, propunerea PSD+ALDE, ca prim-ministru

Klaus Iohannis a făcut declarații, luni seară, după consultările de la Cotroceni pe tema desemnării unui nou premier. Preşedintele ţării a discutat mai întâi cu şefii PSD și ALDE, apoi cu Opoziţia.

Această criză prin care trecem dăunează grav României. Economiei, imaginii României în lume și opinia mea e că ea trebuie terminată foarte repede. trebuie să avem un nou guvern, unul care să rezolve problemele apprut din cauza crizei care a pornit din interiorul PSD.

Având în vedere că este nevoie de un Guvern, îl desemnez pe Mihai Tudose ca primministru”

Coaliția PSD – ALDE a mers la Cotroceni cu propunerea de premier Mihai Tudose. Acesta a fost ministru al Economiei în guvernul Ponta şi este în prezent membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, potrivit CV-ului publicat pe site-ul instituţiei.

Liberalii n-au făcut nicio propunere de premier pentru că nu au majoritate, USR-iştii au cerut Ministerul Justiţiei şi un guvern non-PSD, iar Traian Băsescu ar vrea ca şef la Palatul Victoria să fie europarlamentarul Siegfried Mureşan. UDMR nu exclude să susţină guvernul PSD, la fel cum vor face şi reprezentanţii minorităţilor, conform realitatea.net.

0 Comments

No Comment.