Preşedintele Iohannis convoacă noul Parlament în 20 decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că va convoca noul Parlament în 20 decembrie, după care va chema partidele care au intrat în Legislativ la consultări pentru formarea noului guvern.

”Voi convoca noul parlament, pentru marţi, 20 decembrie, ora 12:00, iar pentru miercuri 21 decembrie şi joi voi convoca consultări cu partidele politice”, a declarant Klaus Iohannis.

El a ţinut să-i felicite pe cei care au intrat în Parlament, dar şi să atragă atenţia că niciun partid nu a câştigat majoritatea absolută în Legislativ.

”Vreau să felicit partidele care au reuşit să intre în Parlament, sigur, în primul rând PSD, care a obţinut scorul cel mai bun. De asemenea, îi felicit pe toţi cei 465 de parlamentari care vor forma noul parlament al României. În acest context, apropos de rezultatul final al alegerilor locale, urmârind discuţiile din spatiul public, am auzit de foarte multe ori o sintagmă – votul popular. Într-adevăr, alegerile sunt un vot popular, iar votul popular de la aceste alegeri nu a desemnat nici un partid cu majoritate absolute”, a adăugat şeful statului.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Preşedintele Iohannis convoacă noul Parlament în 20 decembrie

  1. Si in SUA vor incepe investigatii serioase cu privire la caracterul antidemocratic ,antiindependenta si criminal impotriva umanitatii al acestui magnat . Desi se ascund sorosistii si in Timisoara -oficina cea mai veche antiromaneasca vor raspunde pentruca sunt cunoscuti . In rest felicitari invingatorilor -dupa parlamentare- asa este in democratia contemporana , si nu cramponarea de formulele invechite ale propagandei primitive din secolul trecut .

Lasă un răspuns