Premierul Trudeau: Un „obiect neidentificat” a fost doborât deasupra Canadei

Premierul Trudeau: Un "obiect neidentificat" a fost doborât deasupra Canadei

Premierul Trudeau: Un „obiect neidentificat” a fost doborât deasupra Canadei

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat sâmbătă că un „obiect neidentificat” a fost doborât în timp ce survola nord-vestul ţării, la o zi după ce Statele Unite au doborât un obiect care zbura deasupra statului Alaska, transmite agenția AFP, citată de agerpres.ro.

„Am ordonat punerea la pământ a unui obiect neidentificat care a încălcat spaţiul aerian canadian”, a scris premierul Trudeau pe Twitter.

CITEȘTE ȘI: Cutremure în Turcia şi Siria: Bilanţul dezastrului a depăşit 28.000 de morţi. Numărul riscă să se dubleze, avertizează ONU

„Avioane din Canada şi Statele Unite au fost trimise la faţa locului, iar tirul provenind” de la un avion de vânătoare american F-22 „a lovit obiectul”, a adăugat el.

Ministrul Apărării Naţionale din Canada a afirmat pe Twitter că a discutat cu omologul său american, şeful Pentagonului, Lloyd Austin, reafirmând o „apărare comună” a suveranităţii lor.

Acesta este al doilea obiect zburător doborât de Statele Unite în aproximativ 24 de ore. Un obiect similar „de mărimea unei maşini mici” a fost distrus vineri deoarece reprezenta „o ameninţare la adresa siguranţei traficului aerian”, potrivit lui John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe.

Incidentul are loc la o săptămână după ce Washingtonul a doborât un balon de spionaj chinez în largul coastei sale atlantice, care survolase obiective militare sensibile, dar care a fost descris de Beijing drept o aeronavă „civilă folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice”.

Foto: www.thestar.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *