Cutremure în Turcia şi Siria: Bilanţul dezastrului a depăşit 28.000 de morţi. Numărul riscă să se dubleze, avertizează ONU

Un nou cutremur a avut loc în Turcia: clădiri deja avariate s-au prăbușit

Cutremure în Turcia şi Siria: Bilanţul dezastrului a depăşit 28.000 de morţi. Numărul riscă să se dubleze, avertizează ONU

Cutremure în Turcia şi Siria. Bilanţul dezastrului a depăşit deja 28.000 de morţi. Numărul riscă cel puţin să se dubleze, a avertizat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare şi coordonator al ajutorului de urgenţă, Martin Griffiths, informează duminică AFP.

CITEȘTE ȘI: Singurul site despre Timișoara în șase limbi, creat de studenții de la LITT

Zeci de mii de salvatori continuă să caute sub dărâmături într-un ger năprasnic, care sporeşte suferinţa milioanelor de persoane care au rămas fără un acoperiş deasupra capului.

Martin Griffiths a ajuns sâmbătă în oraşul Kahramanmaras din Turcia, epicentrul cutremurului de 7,8 grade care a avut loc pe 6 februarie şi care a făcut în total 28.191 de morţi – 24.617 în Turcia şi 3.574 în Siria, potrivit agenției Agerpres, citată de observatornews.ro.

„Cred că este dificil de estimat (bilanţul) tocmai pentru că trebuie să ajungem sub dărâmături, dar sunt sigur că se va dubla, sau mai mult”, a declarat înaltul oficial al ONU pentru Sky News.

„Încă nu am început cu adevărat să contabilizăm numărul morţilor”, a avertizat Griffiths.

Zeci de mii de salvatori continuă să caute sub moloz într-un frig glacial, care sporeşte suferinţa milioanelor de persoane sinistrate.

Cel puţin 870.000 de persoane au nevoie urgentă de mese calde în Turcia şi Siria

ONU a avertizat că cel puţin 870.000 de persoane au nevoie urgentă de mese calde în Turcia şi Siria. În prezent, se consideră că până la 5,3 milioane de persoane sunt fără adăpost doar în Siria.

Aproape 26 de milioane de oameni au fost afectaţi de cutremur, a declarat sâmbătă OMS, lansând un apel la donaţii de 42,8 milioane de dolari pentru finanţarea nevoilor sanitare imediate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *