Premierul și vicepremierul, puși la curent cu problemele Timișului

Prim-ministrul României, Mihai Tudose, și vicepremierul Marcel Ciolacu au avut, așa cum am anunțat, o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și prefectul județului, Eva Andreaș, înainte de plecarea la summit-ul balcanic de la Belgrad.

Cei patru oficiali au discutat despre principalele obiective care urmează să fie realizate în Timiș, dar și despre proiecte pe termen mediu. Unul dintre subiecte a vizat construirea sălii polivalente de 16.000 de locuri în vederea anului 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală a Europei, această investiție urmând să fie pusă în mișcare pentru realizarea documentațiilor necesare premergătoare începerii lucrărilor de către Compania Națională de Investiții.

Un alt subiect important dezbătut a vizat descărcarea de pe autostradă din comuna Sânandrei, prim-ministrul Mihai Tudose fiind informat despre necesitatea acesteia, iar mesajul transmis de șeful guvernului a fost unul pozitiv, și pe această investiție vor urma discuții aplicate și urgente cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Tot la capitolul infrastructură rutieră, s-a repus pe tapet necesitatea unei autostrăzi care să lege Timișoara de Belgrad, fiindu-i prezentate premierului beneficiile unei astfel de investiții, iar discuțiile pentru acest obiectiv extrem de important pentru județul Timiș urmează să se poarte între premierul României și oficialitățile sârbe.

Nici tema centurii de sud a Timișoarei nu a fost trecută cu vederea, liderii administrației județene amintind că până acum nu s-a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectare și execuție a lucrării.

Prim-ministrul a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, se vor urma toate procedurile, iar anul 2018 va găsi centura cu șantier deschis. Infrastructura în sănătate a fost discutată de premier cu liderii județeni, solicitându-se sprijin pentru mai multe proiecte importante pentru județul Timiș și Timișoara.

Un ultim subiect discutat a fost legat de bugetul administrațiilor locale aferent anului 2018, premierul Mihai Tudose afirmând că acesta va fi cel puțin la nivelul anului 2017.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns