„Genunche” îi pune bețe-n roate lui Moș Crăciun

Așa cum deja se știe, trei dintre zilele săptămânii viitoare – 14 (joi), 15 (vineri) și 16 decembrie (sâmbătă) – au fost decretate de guvern ca fiind zile de doliu național, ca ultim omagiu adus Regelui Mihai, ale cărui funeralii se vor desfășura în respectiva perioadă.

Ce nu se știe este că ministrul educației, Liviu Pop, și-a propus să fie mai catolic decât Papa și a dat un ordin care duce această stare de doliu național la extrem. Mai precis, celebrul „Genunche” a decis ca în cele trei zile să nu se desfășoare nici o serbare școlară, sosirea lui Moș Crăciun în mijlocul picilor de grădiniță și din clasele mici (pregătitoare și întâi), care s-au pregătit intens în ultimele săptămâni, învățând poezii și cântecele pentru a-l impresiona pe îndrăgitul personaj, fiind astfel anulată!

Circulara de la Inspectoratul Școlar al Județului Timiș ajunsă joi în toate grădinițele și școlile din Banat (în care este anunțată această interdicție, atât pentru perioada 14-16 decembrie, cât și pentru zilele de 18, luni, și 19 decembrie, marți, zile de comemorare a eroilor Revoluției) i-a bulversat, deopotrivă, pe copii, educatoare, învățătoare și părinți, care au fost nevoiți să încerce reprogramarea pe ultima sută de metri a serbărilor de Crăciun, o misiune extrem de dificilă, în condițiile în care planificarea pe clase și zile era deja făcută, iar spațiile adecvate sunt insuficiente.

Cine a putut a devansat sau a reprogramat serbarea pentru ultima săptămână de școală, iar cine nu a reușit trebuie să le explice micuților de ce nu mai vine Moș Crăciun în acest an și de ce nu mai pot recita poeziile și nu mai au voie să cânte cântecelele pe care s-au străduit atât de mult să le memoreze.

Ipocrizia guvernanților este maximă: în ziua morții Regelui Mihai, după minutul de reculegere ținut în parlament, aleșii neamului s-au apucat să se certe în public, uitând instantaneu de momentele solemne de dinainte, dar acum le răpesc copiilor bucuria venirii lui Moș Crăciun, sub pretextul că aduc un ultim omagiu fostului suveran.

Cu ce afectează doliul național venirea lui Moș Crăciun cu plete dalbe în mijlocul prichindeilor din grădinițele și școlile patriei?!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.