Premieră: Viermii de făină au devenit aliment în Uniunea Europeană

viermi

Statele membre UE au aprobat marţi o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscaţi ca aliment nou. Comitetul de specialitate compus din reprezentanţi ai tuturor statelor UE şi prezidat de un reprezentant al Comisiei Europene a dat aviz favorabil proiectului de document care autorizează plasarea pe piaţă a viermilor de făină galbeni uscaţi, ca aliment nou.

CITEȘTE ȘI: Ghizela și Giulvăzul scapă de restricții. Ce alte modificări apar pe lista localităților timișene, în funcție de rata de infectare

Termenul ”viermi de făină” se referă la larvele insectei Tenebrio molitor.  Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piaţa UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de EFSA, potrivit unui comunicat al CE.

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiţi sau produse pe bază de aluat.

Strategia „De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziţia UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte. În plus, conform Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă şi foarte nutritivă, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare.

Sursa: adev.ro/qsl69c


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Premieră: Viermii de făină au devenit aliment în Uniunea Europeană

  1. @Matei, ce e asa infiorator? Suntem o natie care manca creier de porc pe cand altii se uita scarbiti la noi. Sunt doar proteine, nu gunoaie iar multe alte tari din Asia de sud-est le folosesc de multa vreme.

  2. Dat fiind,ca Merkoaie vine din DDR as vrea sa vad cum infuleca viermii cu linguroiul.😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *