Formare profesională printr-un nou proiect demarat în Regiunea Vest

cciatprof

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș în calitate de lider de parteneriat, și Art Forest Company SRL, anunță demararea unei noi inițiative axate pe dezvoltarea competențelor profesionale prin programe de formare continuă. “FPC-Vest – Formare profesională în sprijinul creșterii eficienței angajaților pe piața muncii în Regiunea Vest” este numele proiectului derulat de cele două entități, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

Peste 650 de persoane se pot înscrie

Durata proiectului este de 24 de luni. Grupul-țintă este format din angajați (inclusiv persoane fizice autorizate și întreprinderi individuale) în special cu nivel scăzut de calificare, persoane cu vârsta de peste 40 de ani și din mediul rural defavorizat. Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea carierei prin îmbunătățirea competențelor profesionale prin participarea la programe de formare profesională continuă a locuitorilor din Regiunea Vest (651 de persoane), cu accent pe adulții cu un nivel scazut de calificare (90 de persoane), adulți din zone rurale defavorizate (20 de persoane) și cetățeni cu vârsta de peste 40 ani (90 de persoane), inclusiv prin  recunoașterea și certificarea rezultatelor învățării dobândite în scopul încadrării a cel puțin 57,6 la sută dintre aceștia într-o funcție corespunzătoare unei calificări mai avansate.

 

Cursuri de calificare, inițiere și perfecționare

”Obiectivele specifice ale proiectului sunt: furnizarea de sprijin angajaților din Regiunea Vest pentru participarea la programe de formare profesională continuă, prin acțiuni ce privesc informarea, consilierea și orientarea spre cursuri de formare profesională (calificare, inițiere, perfecționare) și spre programe de validare a rezultatelor dobândite;  dobândirea unei certificări profesionale care crește posibilitățile de reconversie profesională, încadrarea într-un post superior, identificarea unui nou loc de muncă, evitarea șomajului, siguranță și stabilitate pe piața forței de muncă; dezvoltarea de activități inovative care să contribuie la introducerea beneficiarilor în programe de învățare pe tot parcursul vieții, prin tehnologii alternative care presupun accesul la materiale de instruire online ușor accesibile din orice locație; dezvoltarea carierei prin reîncadrarea într-o calificare mai avansată și furnizarea asistenței de specialitate pentru integrarea profesională la noul loc de muncă”, precizează Camera de Comerț.

Cei interesați pot obține informații suplimentare telefonic, la nr. 0732.185.285, sau prin e-mail: [email protected], persoana de contact fiind Daiana Mirela Buzatu, manager de proiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *