Ghizela și Giulvăzul scapă de restricții. Ce alte modificări apar pe lista localităților timișene, în funcție de rata de infectare

prefectura timis

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, convocat de prefectul Zoltan Nemet, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județ, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 432/2021. În cadrul ședinței de marți s-au analizat majorările de incidență și s-a procedat la reevaluarea la 14 zile a localităților la care au expirat măsurile aplicate anterior.

CITEȘTE ȘI: L-ați văzut? Anunțați urgent Poliția, se face vinovat de distrugere

În ceea ce privește majorările, conform incidenței la 14 zile/1.000 de locuitori, unitățile administrativ-teritoriale Checea, Fârdea și Otelec, au intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egala cu 3/1.000 de locuitori. În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore de la depășirea pragului.

La reevaluarea la termen, comunele Ghizela (anterior pe anexa 3) și Giulvăz (anterior pe anexa 1), au ieșit de pe anexele cu restricții suplimentare, ca urmare a scaderii ratei de infectare. Măsurile adoptate ieri se vor aplica începând din cinci mai.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *