Premieră pentru o localitate timişeană. Vezi ce decizie a luat administraţia locală în beneficiul locuitorilor

Conform șefului serviciului de urbanism din cadrul primăriei orașului Sânnicolau Mare, Flaviu Brișan (foto), autoritățile publice locale vor construi, în perioada următoare, două noi grădinițe și, pentru prima dată în istoria urbei de pe Aranca, o creșă.

Toate aceste obiective destinate preșcolarilor, precum și alte două investiții care urmează a fi realizate, respectiv cea de renovare exterioară a Școlii generale nr. 1 și cea pentru reabilitarea zonei pietonale din centrul orașului constituie un singur proiect, care se speră să fie finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

CITEŞTE ŞI: Hoţii care au băgat spaima în timişoreni, prinşi de poliţişti

Necesitatea acestor investiții este motivată de faptul că populația preșcolară și școlară a orașului este în creștere, ca urmare a dezvoltării socio-economice din ultimele decenii.

CITEŞTE ŞI: Comoara fierbinte dintr-o comună timișeană, la un pas de a fi scoasă la suprafață

E de spus că realizarea lor a fost solicitată de comunitate de mai multă vreme, întârzierea însă trebuie să fie pusă pe seama negăsirii unei soluții de finanțare.

CITEŞTE ŞI: Polițist mușcat de un suspect. Agresorul a fost internat la Psihiatrie

Cât privește zona centrală pietonală, aceasta este degradată și are nevoie de intervenții pentru readucerea la standardele prezentului, având în vedere deceniile trecute de la amenajarea ei.

4 Comments
Simon 02/05/2018
Adevărat. Creșă a mai fost în Sânnicolau cu ani în urma. Deci.......
cico 30/04/2018
Mai bine duceti copii la cresa la Gottlob. Fiecare copil va fi ingrijit cu atentie de o persoana angajata pt. el. Ce vrei mai mult de atat.
s0rin 30/04/2018
Ne întoarecem cu pași repezi spre comunism. Copilul trebuie crescut de părinți, nu de instituțiile statului care creează monștri. Statul devine o mare fermă de dobitoace.
Voichi 30/04/2018
Cresa pentru prima data in istoria urbei? Sunteti foarte dezinformati si din tot ce am vazut, laudati foarte mult acest oras, insa cu minciuni, ceea ce este foarte urat!