Calvar pentru unii locuitori ai Timişoarei

Zeci de persoane vizitează, zilnic, mormintele celor dragi din cimitirul din Calea Șagului.

Multe dintre aceste persoane sunt în vârstă și obișnuiesc, așa cum e tradiția în Banat, să păstreze curățenia în jurul mormintelor și să pună flori proaspete sau să le planteze ca semne ale speranței în viața veșnică.

O problemă apărută încă din toamna anului trecut, într-o parte a cimitirului din Calea Șagului, îi pune în mare dificultate pe timișoreni.

CITEŞTE ŞI: Premieră pentru o localitate timişeană. Vezi ce decizie a luat administraţia locală în beneficiul locuitorilor

Mai multe fântâni s-au defectat. Oamenii sunt nevoiți să străbată cale lungă de la cea mai apropiată sursă de apă până la morminte, cu sticle pline și grele.

”Pentru o persoană în vârstă de 70 de ani e greu să car atâta apă”, spune o timișoreancă. La una dintre intrările în cimitir s-a reușit, totuși, realizarea unei fântâni, pentru a le fi mai ușor timișorenilor, însă tot este o distanță destul de mare.

În partea dinspre oraș a cimitirului erau patru fântâni, acum mai este una singură.

O doamnă în vârstă obișnuiește să transporte sticlele cu apă cu ajutorul unui căruț și spune că nu are de ales și s-a obișnuit, însă i-ar fi mai ușor dacă s-ar repara fântânile.

Angajații cimitirului susțin că întreaga instalație s-a defectat și nu pot realiza săpături pentru a remedia situația: prin urmare, deocamdată, nu s a găsit o soluție pentru a veni în ajutorul acestor timișoreni.

0 Comments

No Comment.