Calvar pentru unii locuitori ai Timişoarei

fantani cimitir calea sagului

Zeci de persoane vizitează, zilnic, mormintele celor dragi din cimitirul din Calea Șagului.

Multe dintre aceste persoane sunt în vârstă și obișnuiesc, așa cum e tradiția în Banat, să păstreze curățenia în jurul mormintelor și să pună flori proaspete sau să le planteze ca semne ale speranței în viața veșnică.

O problemă apărută încă din toamna anului trecut, într-o parte a cimitirului din Calea Șagului, îi pune în mare dificultate pe timișoreni.

CITEŞTE ŞI: Premieră pentru o localitate timişeană. Vezi ce decizie a luat administraţia locală în beneficiul locuitorilor

Mai multe fântâni s-au defectat. Oamenii sunt nevoiți să străbată cale lungă de la cea mai apropiată sursă de apă până la morminte, cu sticle pline și grele.

”Pentru o persoană în vârstă de 70 de ani e greu să car atâta apă”, spune o timișoreancă. La una dintre intrările în cimitir s-a reușit, totuși, realizarea unei fântâni, pentru a le fi mai ușor timișorenilor, însă tot este o distanță destul de mare.

În partea dinspre oraș a cimitirului erau patru fântâni, acum mai este una singură.

O doamnă în vârstă obișnuiește să transporte sticlele cu apă cu ajutorul unui căruț și spune că nu are de ales și s-a obișnuit, însă i-ar fi mai ușor dacă s-ar repara fântânile.

Angajații cimitirului susțin că întreaga instalație s-a defectat și nu pot realiza săpături pentru a remedia situația: prin urmare, deocamdată, nu s a găsit o soluție pentru a veni în ajutorul acestor timișoreni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns