Premieră: O instanță dispune desființarea unei antene de telefonie, din Banat, după ce proprietarii au arătat ca poate afecta sănătatea

Judecătoria sectorului 1 a stabilit desființarea unei antene de telefonie de pe un bloc din Reșița după ce asociația de proprietari a blocului a acuzat că tehnologiile antenei le poate afecta sănătatea.

Titularul acțiunii, avocatul Adrian Cuculis, a precizat că decizia reprezintă un precedent în aceasta materie civila și că soluția reprezintă o primă bătălie în lupta cu companiile de telefonie mobilă. Sursa citată precizează că instanţa a dispus demontarea antenelor GSM de pe blocul de locuințe.

“Soluția este inedită și motivul ce a stat la baza ei se referă la prezumția că aceste antene nu sunt sigure pentru sănătatea celor ce locuiesc în proximitatea lor”, a spus Cuculis.

“În principal discutăm despre o asociație din Reșița nemulțumită de antenele puse pe blocul lor, însă conform contractului erau obligați să le țină. Se pare că instanţa a ținut cont de faptul că un contract nu poate înfrânge sănătatea oamenilor, nu a desființat contractul însă a demontat antena pentru acest motiv”, detaliază avocatul.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Tribunalul București.

Jos antena de pe bloc, pe motiv că dăunează grav sănătăţii, scrie vocea.biz


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns