Dubaşii din Timiş, cu colinde la românii din Ungaria

Dubaşii din comuna To­meşti vor pleca la colindat pes­te hotarele ţării în preaj­ma marii sărbători a ”Naş­terii Domnului”.

Astfel, în pe­rioada 9 – 11decembrie, a­­la­iul va merge pe la nu­me­ro­ase instituţii şi case ale ro­mânilor din Ungaria. Mai precis, se va merge la Leu­cu­şag, apoi la consulatul ro­mân, la redacţia ziarului în limba română ”Cronica” şi Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Gyula, la Consiliul Judeţean din De­bre­cen şi la toate şcolile cu pre­dare în limba română şi casele românilor din Pocei (localitate înfrăţită cu To­meştiul), Kitikasz, Bedeu, Şacal şi Apateu.

”Vor fi străbătute numeroase lo­ca­li­tăţi reprezentative ale Un­ga­riei, aflate în zona de front­ieră cu România. An­samblul va prezenta pro­gra­me speciale de colinde şi o­biceiuri tradiţionale de Cră­ciun, astfel încât să-i putem încânta pe fraţii noştri de din­colo de graniţă.”, ne-a de­clarat Vasile Stănilă, di­rectorul Casei de Cultură din Tomeşti.
Turneul este co-finanţat de Consiliul Ju­de­ţean Timiş şi Primăria To­meşti şi se bucură de spri­ji­nul total al Asociaţiei Cul­tu­r­ale a Românilor din Ki­ti­kasz, condusă de Gheorghe Grosu.

Nici nu vor sosi bine în ţară, că Dubaşii din To­meşti vor participa la tra­di­ţionalul ”Alai al co­lin­dă­to­rilor”, care va avea loc pe da­ta de 16 decembrie la Ti­mi­şoara, scrie redesteptarea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns