Premieră națională, programată într-o comună din vestul țării

Premieră națională, programată într-o comună din vestul țării

Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă ”Aurel Mogoșeanu” – Timișoara, condusă de prof. dr. Dorel Săndesc, organizează, în premieră națională, la Costești, în comuna hunedoreană Orăștioara de Sus, în data de 21 august, un nou proiect de voluntariat complex, ce implică o parte medicală-educațională și una culturală.

Ce include proiectul

Proiectul include, pe de o parte, acțiuni de evaluare a stării de sănătate a populației din Munții Orăștiei.
Astfel, specialiști din Centrul universitar Timișoara, în colaborare cu colegi de la Spitalul Municipal Orăștie, vor asigura consulturi, analize de laborator, EKG, ecografii și alte explorări în mai multe specialități: analize de laborator – care vor fi efectuate gratuit de către Laboratoarele Bioclinica, medicină internă/gastro-enterologie (inclusiv ecografie și fibroscan), cardiologie-inclusiv EKG și ecografie, pneumologie/boli respiratorii-inclusiv spirometrie.

Totodată, neurologie, O.R.L, oftalmologie-consult de specialitate și măsurători optice, asigurându-se inclusiv ochelari pentru persoane în vârstă, de către compania S.C. ESSILOR Romania, ginecologie (consult, ecografie și examen citologic pentru depistarea leziunilor de col uterin), screening pentru boli ale glandei tiroidiene, prin ecografie specializată.

Punct de vaccinare

Proiectul include și un punct de vaccinare, în care se va asigura, pentru cei care doresc, vaccinarea cu vaccin Pfizer sau Johnson&Johnson.

Vaccinarea se va desfășura în “Caravana Vaccinării”, special amenajată și acreditată, oferită Asociației de Compania PROFI, cu ajutorul personalului medical din cadrul DSP Hunedoara. De asemenea, tot în cadrul proiectului vor fi susținute mini-cursuri de educație sanitară a populației (acordarea primului ajutor, tehnici de auto-controlare de către femei a sânilor pentru depistarea precoce a unor leziuni, etc.).
Activitățile medicale se vor desfășura între orele 8:30-16:30.

Analize de laborator

Persoanele care doresc să facă analize de laborator trebuie să se prezinte la Tabara Costești în intervalul orar 8:15 – 9:15 pentru recoltare, fără să mănânce înainte. Persoanele care vin la consultații sau/și vaccinare trebuie să aducă un act de identitate (buletin, carte de identitate) și documentele medicale pe care le are de la consulturi sau internări anterioare. Consulturile medicale nu sunt condiționate de vaccinare.

Caravană cinematografică

Partea culturală include o caravană cinematografică ,,ROD-Zilele recoltei cinematografice’’, un Proiect al Asociației DocuMentor, prin care se vor difuza, pe instalații moderne (ecran mare digital, instalație de sunet, etc.) o serie de filme documentare și artistice.

CITEŞTE ŞI: Serbia a autorizat administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

S-a propus ca activitățile medicale să se desfășoare în locația Taberei școlare de la Costești, unde s-au organizat și edițiile anterioare ale caravanelor, iar proiecția de filme să se facă în aer liber, în zona scenei din proximitatea râului Costești, cu respectarea reglementărilor în vigoare pentru prevenirea transmisiei infecției cu Covid-19.

Caravana cinematografică va începe difuzarea de filme începând cu ora 20:30.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Premieră națională, programată într-o comună din vestul țării

  1. o distanta de 2 ore jumate.. cost undeva la 200 de lei..
    pot sa vin si eu cu familia ? sunt din Timisoara.. Ar costa mai mult sa merg la un control „TOATA familia in Timisoara”..
    asa pot spune ca sunt in COncediu..si daca tot este tabara.. facem un consult gratuit.. Eu, sotia, socrii si parintii mei cu copii nostri 4 la numar, si daca vrea mai chem si cumnatul si cumnata cu copii lor :))
    ieftin si bun..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *