Cu ochii pe organigramă. Ce speranţe au angajaţii care au dat în judecată Primăria Timişoara

Administraţia Timişoarei vrea să elimine o taxă, dar să introducă două noi şi să crească alte trei

Sindicaliștii din Primăria Timișoara speră într-un verdict favorabil în litigiul deschis la Tribunalul Timiș, Secția de contencios-administrativ, în care au cerut suspendarea hotărârii de consiliu care consfințea noua organigramă a instituției.

Au intentat proces 33 de funcționari publici și angajați contractuali, acestora adăugându-li-se încă trei, care au făcut, deocamdată, plângere prelabilă la consiliul local. În urma modificării organigramei, cei care au acționat acum în instanță și-au pierdut locurile de muncă.

Speranțele celor care se judecă cu primăria sunt legate și de succesul repurtat în urmă cu doar câteva zile de colegul lor Adrian Bere, care, în cazul său, a reușit să obțină suspendarea deciziei de schimbare din funcție.

CITEŞTE ŞI: Autorităţile din Timiş se pregătesc pentru valul patru de coronavirus

”La Adrian Bere a fost ceva flagrant, pentru că omul era în concediu medical, a avut probleme cu inima, un preinfarct sau ceva de acest gen, iar cei de la primărie i-au comunicat în timpul ăsta că și-a pierdut postul. Practic, nici nu avea cum să se deplaseze ca să poată opta pentru un alt post”, spune liderul sindical Tiberiu Negrei.

Acesta a adăugat că dacă sindicatul va obține suspendarea, noua organigramă nu se mai aplică. Dacă suspendarea va fi respinsă, sindicatele vor deschide un nou proces pentru anularea actului normativ. Cazul s-a judecat astăzi și a rămas în pronunțare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns