Serbia a autorizat administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Serbia a autorizat administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Serbia a autorizat administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Autorităţile sanitare sârbe au autorizat a treia doză de vaccin anti-COVID-19 pentru persoanele imunocompromise (cu sistem imunitar slăbit), pentru angajaţii din domeniul sanitar şi pentru orice persoană care a fost vaccinată în urmă cu cel puţin şase luni, a anunțat ministrul muncii Darija Kisic Tepavcevic, relatează Reuters. Reamintim că mai multe state, precum Israel Germania, Franța sau Ungaria, au decis administrarea dozei 3 de vaccin împotriva COVID, conform HotNews.ro.

Ţara balcanică se confruntă cu o creştere a numărului de infectări cu coronavirus, cu o medie de peste 900 de cazuri pe zi în ultima săptămână din cauza variantei Delta foarte contagioasă. Până acum, peste 50% din populaţia de aproximativ 7 milioane de locuitori a Serbiei a fost vaccinată.

Într-o emisiune live difuzată de televiziunea de stat RTS TV, Darija Kisic Tepavcevic, medic şi ministrul muncii din Serbia, a declarat că autorităţile sanitare vor începe să administreze a treia doză de vaccin persoanelor imunocompromise începând de marţi.

CITEŞTE ŞI: Cea mai mare tranzacţie făcută de o companie românească peste hotare în acest an

„Cetăţenii care au primit vaccinul anti-COVID-19 cu cel puţin şase luni în urmă pot solicita, de asemenea, să primească a treia doză”, a mai spus Kisic Tepavcevic, care nu a specificat ce vaccin va fi utilizat pentru a treia doză.

Serbia foloseşte în prezent vaccinuri anti-COVID-19 de la patru producători: Pfizer/BioNtech, Sinopharm, AstraZeneca şi Sputnik V.

Până în prezent, în Serbia au fost înregistrate în total 7.167 de decese asociate COVID-19 şi 732.044 de cazuri de coronavirus, conform Agerpres.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns