Premieră la un spital din vestul țării. Pacient cu obstrucție tumorală traheală, salvat

Intervenție de peste 4 ore a medicilor, pentru salvarea unui bărbat cu anevrism de aortă

Premieră la un spital din vestul țării. Pacient cu obstrucție tumorală traheală, salvat.

Un pacient de 45 de ani cu obstrucție tumorală traheală a fost salvat printr-o intervenție chirurgicală efectuată în premieră națională la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.

Potrivit unui comunicat al spitalului, pacientul a ajuns la spital în stare gravă, cu o capacitate pulmonară de doar 25% și risc de deces.

Deoarece acesta prezenta obstrucții tumorale la nivelul traheei și a bronhiilor, s-a dispus rezecția tumorală.

CITEȘTE ȘI: Primăvară culturală, într-o comună din apropierea Timișoarei

Intervenția a fost minim-invazivă și s-a realizat cu ajutorul bronhoscopului.

„În premieră națională, oxigenarea s-a realizat atât prin jet de ventilație, cât și prin și membrană extracorporală – ECMO. Astfel, oxigenatorul cu membrană a permis extragerea temporară a sângelui din plămâni și reintroducerea acestuia după oxigenarea în exterior”, se arată în comunicat.

Intervenția a decurs bine, iar după stabilizarea pacientului a fost posibilă efectuarea procedurii de traheostomie percutană cu ac și dilatatoare în anestezie locală, pentru îndepărtarea unei tumori din gură.

„În mod normal, această procedură ar fi necesitat anestezie generală. Însă, din cauza tumorii din gură, pacientul nu a putut fi intubat. Astfel, în premieră la nivelul județului Bihor, intervenția a avut loc cu pacientul conștient. Realizarea intervenției cu anestezie locală a scurtat timpul de recuperare postoperatorie, a eliminat din riscurile pentru pacient și a scurtat semnificativ timpul intervenției. Aceasta a durat doar 10 minute, în loc de o oră”, arată reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor.

Intervențiile au avut loc în cursul primei jumătăți a lunii martie, în cadrul secției de Pneumologie.

În prezent, pacientul este în stare stabilă, poate să respire mai bine și își continuă tratamentul de chimioterapie și radioterapie.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *