Premieră la TNT: ”Zorba Grecul” de Nikos Kazantzakis, piesă originală de Hristo Boicev

zorba 1

Doar o oră ne mai desparte de una dintre cele mai așteptate premiere ale Naționalului timișorean din ultimul timp: ”Zorba Grecul” de Nikos Kazantzakis, piesă originală de Hristo Boicev.

Astăzi, 28 mai,  și mâine, 29 mai, de la ora 19,00,  Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara va găzdui frumoasa poveste cretană și pe eroul său.

Spectacolul, semnat de regizoarea Mihaela Lichiardopol, reconstruiește teatral destinele personajelor lui Kazantzakis și universalitatea pe care marele autor grec le-a menit-o și le trece prin filtrul dramatic al lui Hristo Boicev, dramaturg bulgar tradus și jucat în toată lumea.

În centrul spectacolului se află un mare personaj al literaturii lumii, care oferă o excepțională partitură de compoziție actorului Ion Rizea, actor recent nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun rol secundar. Prinși încă în angoasele unui prezent apăsător pentru care nimeni nu era pregătit, vom fi alături de protagonistul spectacolului ”Zorba Grecul” în durere, dar și în capacitatea lui de compasiune, în acceptarea cu bucurie și cu împăcare a vieții, dincolo de suferință și în conștiința solară a realității că iubirea și moartea sunt cele două fețe ale existenței.

Alături de Ion Rizea, distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Victor Manovici, Andrei Chifu, Iuliana  Crăescu, Laura Avarvari, Ana-Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Luminița Tulgara, Cristian Szekeres, Darius Zet, Marin Lupanciuc și Andrei Zgăbaia. Echipa de creație este completată de Emil Bejenaru (decoruri), Gabriela Strugaru Popa (costume), Sebastian Hamburger (muzică și video), Alina Ilea (mișcare scenică) și Florian Putere (light design).

Biletele pot fi achiziționate online pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2).

Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *