18 milioane de lei, pentru reabilitarea unei clădiri istorice din centrul Timișoarei. Imobilul a fost construit în 1900

c2b21106 3241 406e b602 3bc83e3308a7 300x225 1

Viceprimarul Ruben Lațcău a semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și execuție a reabilitării clădirii  istorice a fostei școli de arte și meserii, construită în 1900. Contractul, în valoare de 18 milioane de lei din fonduri europene a fost câștigat de un consorțiu. 

Contractul de finanțare a fost semnat la 18 decembrie 2019. Valoarea totală a proiectului este de 32.948.274,33 lei, TVA inclus, valoarea eligibilă: 29.336.879,86 lei şi valoarea nerambursabilă: 4.732.038,70 lei.

Valoarea contractului este de 17.982.510 lei fără TVA, iar durata de realizare este de 21 luni (3 luni proiectare și 18 luni execuție), de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. În urma licitației, acesta a fost câștigat de un consorțiu de firme format din Constructim (lider) – Extra-Prompt, Atelierul Arhitext, care vor lucra cu subcontractanții CBM Elpro Instal, Prodao-Ing și Biconect.

„Copiii Timișoarei merită să învețe în școli decente, iar fondurile europene sunt o șansă pentru a reabilita și dota cât mai multe unități de învățământ din oraș. Infrastructura educațională merită toată atenția noastră, după ani în care multe grădinițe, școli și licee au fost lăsate în paragină. Avem deja lucrări începute la mai multe școli din oraș, avem bani prevăzuți în buget și vom depune în continuare proiecte pentru a atrage finanțări nerambursabile atât pentru refacerea, cât și pentru extinderea rețelei educaționale din Timișoara”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În cadrul contractului proiectarea va viza: actualizarea documentației tehnico-economice, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe parcursul lucrărilor, întocmirea auditului energetic final; actualizarea documentației tehnico-economice; întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor, inclusiv pentru Avizul ISU respectiv Scenariu de securitate la incendiu; întocmirea proiectului așa cum a fost construit (as built); audit energetic, expertiză termică și energetică, documentarea informațiilor pentru Cartea tehnică a construcției, inclusiv documentarea instrucțiunilor de exploatare.  

Lucrările de construcții-montaj care vor fi realizate vor avea termen de garanție de minim 5 ani.

Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, obiectivele acestui contract sunt: achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, creşterea accesibilităţii la serviciile educaţionale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *