Prefectul: ”Primăria a lăsat Colterm fără 15 milioane de lei”

Colterm

Prefectul Mihai Ritivoiu acuză că societatea de termoficare Colterm a rămas fără 15 milioane lei, datorită modului în care Primăria Timișoara a virat cătrea aceasta subvențiile primite de la bugetul de stat pentru încălzire.

Ritivoiu le-a solicitat celor de la Curtea de Conturi să verifice situația pentru a găsi o rezolvare: ”Am să rog Curtea de Conturi să se aplece asupra unei probleme la Colterm.

Primăria Timișoara a primit de la guvern suma de 93 de milioane de lei, pentru compensarea prețurilor la încălzire.

CITEȘTE ȘI: Mama din Timișoara care s-a aruncat de pe bloc cu cei 2 copii a premeditat gestul

Din discuțiile cu societatea care gestionează procesul de insolvență, mi-a fost semnalat că modul în care acești bani au fost transferați către Colterm nu este cel firesc, în sensul în care primăria a forțat societatea să emită niște facturi pentru diverse pierderi financiare din trecut, respectiv subvenții și pierderi tehnologice și nu a virat banii direct cu ordin de plată în baza subvenției.

Acești bani au alte destinație.

Cea mai gravă situație este că emițându-se facturi, ele sunt purtătoare de TVA și avem aproximativ 15 milioane de lei pe care Colterm îi plătește la Finanțe, când acei bani au venit de la guvern cu destinație clară: compensarea unei facturi de gaze”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns