Predare de ştafetă, după 27 de ani de Artmedia

ana maria si doina popa

După 27 de ani și tot atâtea stagiuni în care i-a adus la Timişoara pe toţi marii artiști ai scenei românești, Doina Popa a decis să-şi încheie activitatea la Fundația Culturală Artmedia, pe care a întemeiat-o, în 1992, împreună cu Lucia Nicoară, cu sprijinul maestrului Radu Beligan.

CITEȘTE ȘI: Bătaie cu pumni şi picioare la accident, după ce soţia şi-a prins soţul cu amanta în maşină (Video)

„A fost un act de curaj aventura pe care am început-o în… secolul trecut, într-o seară de octombrie, când am dăruit publicului o primă reprezentaţie cu Take, Ianke şi Cadâr, avându-i în distribuţie pe Dem Rădulescu, Radu Beligan şi Ion Lucian.

După atâta timp, după 151 de titluri aduse în oraş şi nu numai şi peste 170 de spectacole, trăiesc bucuria şi mulţumirea omului care a făcut ce-i place în şi pentru teatru. Dar vremea trece, anii îşi spun cuvântul şi vine momentul să ne amintim de vorba poetului:

Dacă mâna-ţi slabă sceptrul o apasă/altuia mai harnic locul tău îl lasă!.

CITEȘTE ȘI: Două prelevări în vestul țării. Organele unei tinere mame salvează vieţi, dar patru copii au rămas orfani

Cu ultimele două proiecte ale celei de-a XXVII-a stagiuni, Cafeneaua, cu Horaţiu Mălăele, şi Dor de Eminescu, cu Ion Caramitru, se închide prima etapă din viaţa Fundaţiei Artmedia.

Primul va avea loc luni, 27 mai, la ora 20, în sala Operei Naţionale Române Timişoara, biletele urmând să coste 100, respectiv 50 de lei.

Al doilea, menit să-l omagieze pe Mihai Eminescu la 130 de ani de la trecerea în eternitate, va avea loc în 3 iunie, în Aula Magna a Universităţii de Vest, cu începere de la aceeaşi oră.

Au acceptat să preia ştafeta Adriana Cnejevici, care îmi este alături de peste două decenii, dar şi nepoata mea, Ana Maria Popa.

Am multe amintiri frumoase din toţi aceşti ani cu spectacole bune şi foarte bune, cafenele literare, evenimente caritabile şi acţiuni de premiere a olimpicilor timişoreni. Sunt convinsă că succesoarele mele vor continua ceea ce am început eu, într-o manieră mai potrivită zilei de azi”, a subliniat Doina Popa.

„Chiar dacă sunt… mai tânără decât Fundaţia Artmedia, în ultimii ani m-am implicat în promovarea spectacolelor noastre. Voi face asta şi de-acum înainte, însă mi-am propus să aduc la Timişoara şi actori din noua generaţie, extrem de talentaţi”, a precizat Ana Maria Popa.

„Vom păstra standardele de calitate cu care publicul nostru s-a obişnuit şi ne dorim ca deschiderea viitoarei stagiuni să fie una specială.

Avem promisiuni din partea Teatrului Nottara pentru o reprezentaţie cu comedia Totu-i relativ de Felix Alexa, avându-i în distribuţie pe Constantin Cotimanis şi Catrinel Dumitrescu”, a punctat Adriana Cnejevici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *