Firmele timişene, îmbiate din nou cu lucrători asiatici

seminar CCIAT WW Work 1

O nouă oportunitate pentru firmele timişene confruntate cu criza de forţă de muncă a constituit-o prezentarea organizată astăzi de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

De această dată, pe lângă oferta firmei World Wide Work Company, care oferă soluții complete privind importul de forță de muncă din Vietnam și Sri Lanka, oamenii de afaceri prezenţi au obţinut informaţii utile şi de la reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Serviciului pentru Imigrări al Județului Timiș.

Potrivit celor afirmate de Mihai Tararache, directorul general al World Wide Work Company, Vietnamul și Sri Lanka sunt ţările cu cel mai bun potenţial pentru exportul forţei de muncă în România.

Cea mai mare parte a persoanelor dispuse să lucreze în ţara noastră sunt calificate. Mai exact, este vorba despre lucrători pregătiţi pentru mai multe domenii: construcţii (zidar, tencuitor, zugrav, instalator, sudor, dulgher, electrician, maistru, fierar betonist, lucrător în construcţii); hotelier şi ospitalitate (recepţioner, ospătar, personal curăţenie, menajeră, asistent medical, bucătar, cameristă); servicii (paznic, cosmetician, bonă, bucătar, şofer, mecanic); industrie şi comerţ (muncitor calificat, semi-calificat, necalificat).

Seria evenimentelor prin care CCIA Timiş încearcă să ajute mediul de afaceri al judeţului să-şirezolve problemele de personal a demarat, de altfel, în urmă cu mai bine de doi ani, dar încercările de atragere a persoanelor din alte zone ale ţării nu au dat rezultatul scontat.

Camera de Comerţ s-a implicat şi în promovarea învăţământului dual, care pregăteşte tineri în meserii căutate pe piaţa locală a muncii.

Florica Chiriţă, preşedinte executiv al CCIAT, a anunţat la seminarul de astăzi o nouă direcţie pe care va acţiona organizaţia, în încercarea de a rezolva criza majoră de forţă de muncă din Timiş: contacte între oamenii de afaceri timişeni şi cetăţeni români care lucrează în străinătate, dar au disponibilitatea întoarcerii în ţară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Firmele timişene, îmbiate din nou cu lucrători asiatici

  1. Cu asistatii sociali capabili de munca ce facem? Ii platim in continuare de la bugetul de stat ca sa-si faca veacul prin birturi si bodegi?

Lasă un răspuns