Poveşti halucinante cu „accidente”, „fiice” şi „procurori”. Poliţiştii au intrat pe fir

inselaciune

Alertă în vestul ţării! Poliția a fost sesizată, miercuri-dimineaţa, în jurul orei 2.35, de o femeie în vârstă de 55 de ani, din comuna Cârjiţi, cu privire la faptul că, în jurul orei 01:30, în urma unor discuții telefonice cu diferite persoane pe care nu le cunoaște (respectiv o voce feminină care a afirmat că ar fi chiar „fiica” părţii vătămate şi o voce de bărbat care a afirmat că ar fi „procuror”), a fost informată că fiica sa ar fi provocat un accident rutier în urma căruia o persoană ar fi decedat, iar pentru „rezolvarea problemelor” este nevoie urgentă de 6.000 de euro (urmând ca la domiciliul femeii să se prezinte o persoană să ridice suma de bani de care aceasta dispunea, respectiv 7.200 de lei).

La scurt timp după încheierea convorbirii, la locuința femeii s-a prezentat un bărbat necunoscut, care a ridicat plicul cu cei 7.200 de lei și a dispărut, la adăpostul întunericului.

Potrivit IPJ Hunedoara, după ce a dat suma respectivă, femeia a discutat cu fiica sa şi a aflat că cele relatate de persoanele care au apelat-o telefonic nu erau reale, motiv pentru care s-a adresat poliţiştilor cu o plângere penală, prin care a solicitat identificarea autorilor infracțiunii de înşelăciune şi recuperarea prejudiciului.

În jurul orei 10:15, la sediul Poliției Municipiului Deva s-a prezentat un bărbat în vârstă de 72 ani, din comuna Cârjiţi, care a sesizat faptul că, în cursul nopții, în jurul orei 00:45, autori neidentificați au încercat să îl inducă în eroare comunicându-i telefonic că fiica sa a provocat un accident de circulație și că, pentru „a scăpa de închisoare”, trebuie să le trimită o sumă mare de bani.

Persoana vătămată și-a dat seama imediat că este vorba despre o tentativă de înșelăciune, comunicând acest lucru și „procurorului” cu care discuta, acesta din urmă întrerupând convorbirea. Şi în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, potrivit Poliţiei Hunedoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *