Povestea fetiței de patru anișori care este ajutată, periodic, de polițiștii timișoreni

donatie politisti

Polițiștii nu sunt întotdeauna ”sperietorii” infractorilor. În spatele uniformelor albastre sunt și oameni care nu se sfiesc să le sară în ajutor semenilor lor atunci când aceștia au nevoie, fără ca gesturile lor umanitare să aibă vreo legătură cu meseria pe care o exercită.

CITEȘTE ȘI: Fetiţă cu autism, ascunsă de educatoare într-o clasă goală, în timpul unei inspecţii la o grădiniţă

De mai mulți ani, polițiștii Secției 5 din Timișoara încearcă să ajute o familie care locuiește în vecinătatea sediului în care își desfășoară activitatea.

CITEȘTE ȘI: O copilă de 13 ani s-a aruncat în gol de la etajul 9 al unui bloc

Familia respectivă se află în mare impas, îndeosebi din cauza problemelor juridice pe care le au cu documentele de identitate.

CITEȘTE ȘI. Apocalipsa multinaționalelor din vestul țării: Fabricile se închid sau se mută în alte ţări! Mii de oameni vor rămâne șomeri

Tinerii au fost plecați în Anglia, pentru a-și face un rost în viață, dar pentru că lucrurile nu au mers atât de bine, au decis să se întoarcă în țară iemdiat după ce s-a născut fetița lor.

De cinci ani locuiesc într-o anexă a fostului internat al liceului din Calea Aradului, câștigându-și existența cu greu.

CITEȘTE ȘI: Preţurile apartamentelor, pe cartiere, la Timișoara

Pentru că fetița a avut probleme de sănătate, mama a fost nevoită să renunțe la serviciu, iar tatăl, momentan, este șomer. Nici situația lor juridică nu este mai roz.

Din spusele mamei, autoritățile române refuză să recunoască certificatul de naștere al fetiței, întrucât s-ar fi strecurat o greșeală privind datele de identificare ale acesteia.

”De doi ani ne chinuim să rezolvăm problema asta, dar nu știm ce să facem. Aici ne-au spus că numele fetiței a fost trecut greșit, adică a fost inversat numele cu prenumele, dar cei din Anglia au spus că nu e nici o greșeală.

Nici nu mai știm ce să facem”, a declarat femeia, care speră să o rezolve totuși cu sprijinul polițiștilor de la Secția 5, care le cunosc problemele.

”Ne știu de atâția ani. Vin la noi din când în când și ne aduc alimente și jucării pentru fetiță. Acum să vedem cum ne pot ajuta și cu actele”, a adăugat ea.

Zilele trecute, aceiași oameni ai legii i-au vizitat din nou, tot în scop umanitar.

În urma unei campanii de donare de sânge, polițiștii au primit bonuri, iar cu ele au cumpărat, pentru această familie, mai multe lucruri trebuincioase, dar și jucării pentru fetiță.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *