Poţi primi GRATUIT TEREN pentru casă! În ce condiţii şi ce trebuie să faci

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 si 35 de ani pot solicita primăriilor din mediu rural de care aparţin atribuirea gratuită a unei suprafeţe de teren de până la 1.000 mp, pe care îsi pot construi o locuinţă proprietate personală.

Aşa prevede o lege votată de Parlament, publicată în Monitorul Oficial al României şi intrată în vigoare încă din 22 decembrie 2013: Legea nr. 15/2003. Din lipsă de informaţie, nu toţi ştiu însă că pot fi beneficiari ai acestui drept.

De această facilitate beneficiază, o singură dată, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani şi îndeplinesc următoarele condiţii: au împlinit vârsta de 18 ani; la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvarii acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

Deşi multe primării din judeţul Timiş îi cam duc cu zăhărelul pe tinerii care au depus cereri pentru teren, parcelele disponibile fiind „cu dedicaţie”, cei care au fost mai înverşunaţi au avut sorţi de izbândă. Aşa că… nu vă lăsaţi, fiţi insistenţi, legea e de partea voastră!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 Răspunsuri “Poţi primi GRATUIT TEREN pentru casă! În ce condiţii şi ce trebuie să faci

  1. DACA NORA A DIVORTAT DE FIUL NOSTRU SI NOI AM CONSTRUIT UN IMOBIL IN GERMATA VII LA NR 165 STR PARCULUI TERENUL A FOS CUMPARAT DELA PROPETARUL PLESA PE NUMELE FOSTE NURORI SI NOI AM CONTRIBUIT CU SUMA DE 40 DE MII DE EURO SI INSTANTA DE JUDECATA NU NEA LOAT IN CONSIDERARE SUMA INVESTITA DE NOI IN ACEST IMOBIL PRIMAREA POATE SA NE REZOLVE ACEST LITIGIU SA NE DE ALT LOC DE CASA ,

  2. Bună doresc și eu pământ de casa am copii minori dar nu sunt însurat cu acte ce pot face în aceasta situație?

    1. pai daca ai pina in 35 ani mergi la primarie si depui o cerere, in functie de teren disponibil poate ai noroc sa ti se acorde, eu am beneficiat de aceasta lege si mi sa atribuit o suprafata de 300mp,sunt niste criteri pe care mai trebuie sa le indeplinesti in afara de ceea ce spune legea ,fiecare consiliu local mai adauga cate ceva de exemplu la mine a cerut sa am salar peste 1000 lei ca spun ei ca daca nu ai bani nu poti sa faci casa deci daca ai peste 1000lei ai un punct ,daca ai copii mai ai un punct,daca ai cererea depusa de mult timp e un avantaj ,

Lasă un răspuns