Poţi primi GRATUIT TEREN pentru casă! În ce condiţii şi ce trebuie să faci

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 si 35 de ani pot solicita primăriilor din mediu rural de care aparţin atribuirea gratuită a unei suprafeţe de teren de până la 1.000 mp, pe care îsi pot construi o locuinţă proprietate personală.

Aşa prevede o lege votată de Parlament, publicată în Monitorul Oficial al României şi intrată în vigoare încă din 22 decembrie 2013: Legea nr. 15/2003. Din lipsă de informaţie, nu toţi ştiu însă că pot fi beneficiari ai acestui drept.

De această facilitate beneficiază, o singură dată, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani şi îndeplinesc următoarele condiţii: au împlinit vârsta de 18 ani; la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvarii acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

Deşi multe primării din judeţul Timiş îi cam duc cu zăhărelul pe tinerii care au depus cereri pentru teren, parcelele disponibile fiind „cu dedicaţie”, cei care au fost mai înverşunaţi au avut sorţi de izbândă. Aşa că… nu vă lăsaţi, fiţi insistenţi, legea e de partea voastră!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

9 Comments
NITULICA GHEORGHESI NITULICA VASILCA 16 octombrie 2018
DACA NORA A DIVORTAT DE FIUL NOSTRU SI NOI AM CONSTRUIT UN IMOBIL IN GERMATA VII LA NR 165 STR PARCULUI TERENUL A FOS CUMPARAT DELA PROPETARUL PLESA PE NUMELE FOSTE NURORI SI NOI AM CONTRIBUIT CU SUMA DE 40 DE MII DE EURO SI INSTANTA DE JUDECATA NU NEA LOAT IN CONSIDERARE SUMA INVESTITA DE NOI IN ACEST IMOBIL PRIMAREA POATE SA NE REZOLVE ACEST LITIGIU SA NE DE ALT LOC DE CASA ,
nitulica 31 iulie 2016
da si fiul mea a facut o cerere acum 7 ani dar nu a primit nici un raspuns
Viorel 11 aprilie 2016
Acum e pe bune sau Iara depunem cereri aiurea
georgeta leahu 11 aprilie 2016
si eu leahu victor am depus cerere pt casa de acuma 5 ani si nu misa dat si acuma atsept inca.
Covaci claudiu 10 aprilie 2016
Bună doresc și eu pământ de casa am copii minori dar nu sunt însurat cu acte ce pot face în aceasta situație?
vulc alexandra marinela 10 aprilie 2016
Vreau si eu teren pentru casa
vulc alexandra marinela 10 aprilie 2016
Vreau si eu teren de casa ca am 2 copii
Cocir 10 aprilie 2016
Vreau și eu sa îmi fac o casa