Porumbeii din centru sunt cam… surzi

porumbei libertatii

Restaurarea monumentului din Piața Libertății a inclus și montarea pe acesta a unor dispozitive cu ultrasunete, care ar fi trebuit să îndepărteze porumbeii și alte zburătoare.

Cu toate acestea, porumbeii nu par să fie deranjați de noile dotări și se așază în continuare pe statui și pe soclu. Municipalitatea nu are, momentan, alte soluții. „Vom vorbi cu specialiștii să ajusteze frecvența. S-ar putea să fie și porumbei… surzi la ultrasunete, chiar eu i-am văzut. Și eu i-am văzut.

Chiar eram în piață, a apărut un porumbel care s-a așezat netulburat pe monument. Se caută soluții, cine are rețeta să vină să o prezinte și va primi un premiu.

Totuși, porumbeii dau un anumit farmec zonelor, ne place să-i vedem, dar trebuie să găsim o soluție de compromis. Cea cu ultrasunete reprezintă o variantă și nu e chiar fără efect, pentru că sunt mai puține păsări. Nici în privința ciorilor nimeni nu a fost în stare să dea o soluție serioasă, cu efecte concrete. Noi încercăm, le distrugem cuiburile, ele vin și le reconstruiesc.

Am mai încercat, ba cu ultrasunete, ba cu generatoare de sunete care imită păsările de pradă, dar ciorile se tot întorc”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Problema porumbeilor sau cea a ciorilor, al căror găinaț acid duce la degradarea clădirilor și a monumentelor, rămâne una de actualitate nu doar la Timișoara, ci și în marile orașe turistice ale lumii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns