Porţia de civilizaţie din magazinele Timişoarei

„Băi, ia mâna de acolo, că-l strici!”, strigă în gura mare un om de pază de la Carrefour-ul din incinta magazinului Bega, la un copil de… şase ani care văzuse interiorul cântarelor, unde se învârteau câteva rotiţe. Rotiţe s-or fi învârtit şi în mintea copilului, iar curiozitatea i-a crescut în momentul în care persoană îşi cântărea legumele şi fructele.

Problema era că cele două cântare din magazin erau fără uşile de protecţie, astfel că oricine şi-ar fi putut băga degetele acolo. Nu aceasta era însă grija oamenilor de pază.

În momentul în care ditamai omul a urlat la copil, o femeie, tot cu uniformă de pază, a apărut de undeva, de printre rafturi, năpustindu-se cu o şiroaie de reproşuri tot asupra unei fiinţe fără apărare în acel moment.

„Ai grijă, ai putea să-ţi prinzi degetele!” sau „Te rog, nu te juca la cântar!” ar fi sunat mult mai omeneşte…

Mulţi timişoreni însă s-au obişnuit, probabil, să fie consideraţi posibili infractori încă de la trecerea de uşa unor supermarketuri, fiind nevoiţi, adesea, să-şi lase lucrurile la intrare, să fie verificaţi de oamenii de pază, să-şi ştampileze diferite produse pe care le au prin buzunare ori să dea explicaţii referitor la obiecte pe care le-au achiziţionat din altă parte, cu toate că acest lucru nu este normal.

E drept, mulţi sunt cei care deteriorează produse sau fură, dar ca doi oameni cu fizic impunător să dea năvală asupra unui copil de şase ani, să-l facă să-i bată inima mai ceva ca unui condamnat căruia i se aduce la cunoştinţă pedeapsa, parcă este prea mult, mai ales în condiţiile în care vina aparţine în exclusivitate reprezentanţilor magazinului…

7 Comments
Buhu 01/02/2016
Bine ,User!!!!! Beep beep!!!
Utilizator 30/01/2016
Buhu..multa minte ai
andrei 29/01/2016
Mada ... inainte de a muta ratul cuiva, gandeste! E simplu sa acuzi, capacul cantarului era inlaturat intrucat se lucra la inlocuirea rolei! Copiii au acces in magazin insa nu nesupravegheati! Nu lucrez la Carrefour insa am asistat la scena descrisa foarte prost in articol ! P.S. Cred ca Renasterea poate mai mult! Adica, se scrie un articol pentru denigrare! Sunt sigur ca sunt interese ... dar nu credeam ca din partea presei !!!
BUHU 29/01/2016
Eu propun sa mergem la Carrefour,sa il vedem pe handicapatul ala de gardian cat e de smecher. Fac pariu ca se ascunde in congelator!!!!!!!
Vali 29/01/2016
Dar parintii sa nu cumva sa aiba grija ce fac si unde umbla copiii lor, doar sa nu se tipe la ei. Daca chiar strica cantarul sau isi prindea degetele, tot carrefour era de vina? Nu, parintele care nu si-l tine in grija, la varsta aia.
Mada 29/01/2016
Oameni fara minte... Sa fi tipat la copilul meu asa ca ii mutam râtul.