”Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă şi în traistă!” Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Timișoara a primit suficient sprijin guvernamental, dar nu și-a administrat corect fondurile

Președintele Senatului a efectuat o vizită la Timișoara, ocazie cu care a făcut aprecieri despre modul în care arată orașul. Călin Popescu Tăriceanu spune că Timișoara arată modest, departe de pretențiile care existau pe la începutul anilor 1990:

”După 1989, îmi imaginam că Timișoara va crește frumos, pentru că exista potențial. Din păcate, nu a ținut pasul cu alte orașe. Se putea face mai mult. Acum, încă mai există amprente din perioada comunistă, mă refer la blocuri, la intrările în oraș, care nu se apropie deloc cu vestul civilizat”.

Al doilea om în stat a trimis săgeți și către primarul Nicolae Robu, atacul frontal fiind presărat cu note hazlii: ”De la București, domnul Robu nu se vede grozav. Nu are o imagine favorabilă, pentru că e privit ca un campion la gafe și la pozne. Nu contează doar modul în care gestionezi și administrezi orașul, ci și felul în care îi tratezi pe oameni, cum comunici cu ei, cum le asculți nevoile. Nu poți să reprimi tot ce nu îți convine, pentru că nu ești pe tarla!”.

Pe de altă parte, e un fapt dovedit că Timișoara a fost mereu ocolită de sprijin guvernamental, indiferent de partidele aflate la putere. Curios este că însuși Călin Popescu Tăriceanu a fost premier într-o perioadă în care primarul din acea vreme al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, se plângea de lipsa de susținere de la București.

Referitor la acest aspect, președintele senatului s-a apărat, spunând că urbea de pe Bega a primit sume importante pentru dezvoltarea infrastructurii, însă nu și-a gestionat eficient fondurile: ”Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă! Dezvoltarea locală pică, în primul rând, în sarcina administrației locale”.

În plan politic, liderul ALDE a declarat că partidul pe care-l conduce va merge separat la alegeri, atât în cele locale, cât și în scrutinul parlamentar. De asemenea, Tăriceanu nu susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin, chiar dacă ALDE ar fi avantajată de acest sistem: ”Chiar dacă nouă ne-ar pica bine, nu e bine pentru sănătatea democrației. Stabilitatea legislativă este esențială”.

Foto: Adrian Pîclişan

9 Comments
ttb 31/01/2016
Cred ca ar trebui schimbata denumirea asa zisului partid, din ALDE in HALDE. (de gunoi, bineinteles) Si cu H, de la hotzi, evident. Acuzi un oras pentru ca primarii sai nu s-au caciulit la Bucuresti. Desi nu a fost dinamic, domnul Ciuhandu a fost demn. Sper ca domnul Robu sa fie, in continuare, dinamic si, sa ramana, DEMN. TIMISOARA TE IUBIM!
ttb 31/01/2016
Cel mai imoral politician "post decembrist". Imi pare rau ca sunt de acord cu Basescu .
coada de topor 30/01/2016
Taricene,despre care dumnezeu vorbesti?Ala al vostru,al masoneriei,purtatorul luminii cum ii spuneti voi lui Lucifer?
Tatar 30/01/2016
Taricene,ai mare noroc ca...prostia și idioțenia nu ...dor!dar și ghinionul ca nu pot fi ...operate sau puse în ghips!
grecu ovidiu 30/01/2016
...si poate are dreptatate !
Monica Harmanescu, Timișoara 29/01/2016
Românii au libertatea să-l citească pe jurnalistul Zoltan Varga de la PRESSALERT.ro, care spune: ”Paradoxul este că deși canalele de informare sunt infinit mai multe decât în trecut, e tot mai greu să sapi după ceea ce-ţi place. Rectific, e mult mai comod să servești ceea ce-ţi oferă mass – media decât să îţi defineşti singur identitatea.” Din ce surse mass-media se informează domnul președinte al Camerei Senatului, Călin Popescu Tăriceanu? Sau dumnealui a intrat deja în campanie electorală? Și cine anume intră în noțiunea ”de la București”?
Raysa 29/01/2016
A venit traseistul ofilit sa ne dea lectii.....Despre fondurile trimise la "centru" care nu s-au mai intors nu spune nimic parfumatul????
Alex 29/01/2016
Da jafu ala de Bucuresti se apropie de un oras civilizat ????
poli21 29/01/2016
Acestui pitecantrop Dumnezeu nu ia dat nici minte si nici macar un dram de bun simt. Jigodia a indraznit sa vina la Timisoara si sa dea cu tifla orasului care l-a facut ceeace ( din pacate ) este astazi. Daca nu era Timisoara, acest mizerabil era doar un ginerica fanat si un individ ratat.