Popescu, despre lipsa căldurii în şcolile din Timişoara: „Sunt curios dacă, în Germania, țara de origine a acestui primar, se întâmplă astfel de situații și, dacă s-ar întâmpla, responsabilul ar mai rămâne în funcție?!”

Popescu, despre lipsa căldurii în şcolile din Timişoara: „Sunt curios dacă, în Germania, țara de origine a acestui primar, se întâmplă astfel de situații și, dacă s-ar întâmpla, responsabilul ar mai rămâne în funcție?!”

Sindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar din județul Timiș solicită implicarea de urgență a autorităților centrale pentru rezolvarea situației privind asigurarea agentului termic pentru unitățile de învățământ de pe raza municipiului Timișoara.

„Situația din unitățile de învățământ din județul Timiș este îngrijorătoare. Peste 10.000 de preșcolari și elevi sunt forțați să învețe în sistem online din cauza incapacității manageriale a actualului primar și a consiliului local de a asigura încălzirea unităților de învățământ.

Sunt curios dacă în Germania, țara de origine a acestui primar, se întâmplă astfel de situații și, dacă s-ar întâmpla, responsabilul/responsabilii ar mai rămâne în funcție?!

În aceste condiții, cerem de urgență intervenția Guvernului României pentru găsirea unei soluții la această problemă. Cea mai gravă situație este în grădinițe. La ora actuală, nouă dintre grădinițe, unde învață peste 1.200 de copii, au lacătul pe ușă din cauza frigului din clase.

Potrivit colegilor care lucrează în aceste unități, sunt familii disperate care nu au cu cine să-și lase copiii acasă. Sunt oameni care riscă să rămână fără serviciu deoarece trebuie să stea acasă cu cei mici. Este clar că actuala conducere a Primăriei Timișoara nu este capabilă să găsească o soluție, tocmai de aceea considerăm că este obligatorie intervenţia de urgență a Guvernului.

Nu poți să-ți bați joc de educația a peste 10.000 de copii, în condițiile în care aceștia au deja pierdut foarte mult în ultimii doi ani de pandemie“, a declarat Virgil Popescu, președinte SIIP TIMIȘ.

CITEŞTE ŞI: Două asistente din New York au câștigat 1,5 milioane de dolari din vaccinarea „la chiuvetă”. Una dintre ele este soție de polițist

În prezent, din cauza lipsei agentului termic, sunt închise 22 de unități de învățământ: nouă grădinițe, două școli generale și 11 licee și colegii. În aceste unități învață 10.269 de preșcolari și elevi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Popescu, despre lipsa căldurii în şcolile din Timişoara: „Sunt curios dacă, în Germania, țara de origine a acestui primar, se întâmplă astfel de situații și, dacă s-ar întâmpla, responsabilul ar mai rămâne în funcție?!”

  1. Restul copiilor in proportie covarsitoare fac ore in frig, pentru ca directorii acelor institutii scolare nu vor sa inchida ori de frica, ori pentru ca vor sa supuna copii la terpii  criogenice.

  2. In Germania ca si in tarile unde curge apa calda la robinet, daca se adeverea ca fostul primar a facut magarii ca si al nostru, sigur nimeni nu ii mai punea la indoiala capacitatea actualului, care doar a demonstrat ce porcarii a facut fostul primar.

  3. Domnule Virgil Popescu de care Germania, țara de origine a acestui primar.Dumneavoastra nu vedeti ca parvenitul asta nu vrea sa isi declare domiciliul,studile si impreuna cu fostul prefect om de a lor au pretentia ca aceste date nu sant importante,sau poate nici el nu stie originea,dar poate noul prefect mai verifica odata dosarul de candidatura a impostorului asta.In capul lor trebuie sa fi fara studi si experienta in administratie in afara de a administra cotetul de gaini,in ultima vreme sa fi fost somer fara nici un venit si sa stii sa ABURESTI lumea,sa promiti marea cu sarea si nu in ultimul rand sa minti fara sa rosesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *