Oficial! Decizie privind carantinarea persoanelor în România. Cine este exceptat? / Carantina poate fi întreruptă pentru participarea la un eveniment de familie

Oficial! Decizie privind carantinarea persoanelor în România. Cine este exceptat?

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o nouă decizie privind instituirea măsurii carantinei cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România și nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea.

Potrivit deciziei CNSU, se instituie măsura carantinei cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România și nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau testarea negativă RT-PCR pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în România.

Potrivit CNSU, Se modifică excepțiile de la măsura carantinei pentru anumite categorii de persoane care sosesc pe teritoriul României și se instituie măsura carantinei pentru o durată de 5 zile pentru contacții direcți ai unei persoane confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, conform Mediafax.

CITEŞTE ŞI: O româncă a șocat Austria: i-a ucis pe fosta soție și copilul actualului iubit. A dat intenționat cu mașina peste ei

Sunt exceptați de la măsura carantinei contacții direcți, dacă se află în perioada de 90 de zile ulterioare izolării ca urmare a confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV-2.

Carantina poate fi întreruptă pentru participarea la un eveniment de familie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, noi reguli în ceea ce privește participarea persoanelor aflate în carantină la unele evenimente de familie și deplasarea pentru rezolvarea unor probleme urgente.

Potrivit documentului, pentru situațiile deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării, poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative.

Analiza este realizată la centrele județene de coordonare și conducere a intervenției iar, cazurile considerate justificate, pot face obiectul suspendării temporare a măsurii de carantină, prin decizie cu caracter individual, emisă de Direcția de Sănătate Publică.

În decizia de suspendare se vor menționa, în mod obligatoriu, intervalul de timp pentru care aceasta se aplică și măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *