Două asistente din New York au câștigat 1,5 milioane de dolari din vaccinarea „la chiuvetă”. Una dintre ele este soție de polițist

Două asistente din New York au câștigat 1,5 milioane de dolari din vaccinarea „la chiuvetă”. Una dintre ele este soție de polițist

Două asistente din New York au câștigat 1,5 milioane de dolari din vaccinarea „la chiuvetă”.

Vaccinări fictive împotriva Covid-19 se fac și în alte țări decât în România. În America, două asistente medicale din New York ar fi câștigat 1,5 milioane de dolari din această „afacere”.

Prinse de un anchetator sub acoperire

Potrivit presei din SUA, citate de spotmedia.ro, cele două ar fi ajuns la această sumă colosală în doar trei luni, între noiembrie 2021 și ianuarie 2022. Asistentele aveau un tarif fix: 220 dolari pentru un adult și 85 de dolari pentru un copil.

Acum, ele sunt acuzate de falsificarea cardurilor de vaccinare Covid-19 și de introducerea unor informaţii false în baza de date a statului New York.

new york 1 1

Julie DeVuono (stânga) și angajata ei, Marissa Urraro, au fost arestate (sursa foto: dailyvoice.com)

Julie DeVuono (49 de ani) este proprietara unei clinici de pediatrie din Long Island, iar Marissa Urraro (44 ani) este angajata ei. Ambele au fost arestate vineri, după ce procurorii au aflat că vaccinau fictiv oameni, cu ajutorul unui anchetator sub acoperire. Pentru acesta, cele două au eliberat dovada vaccinării, deși nu i-au administrat serul.

CITEȘTE ȘI: A fost prelungită măsura privind scutirea de la plata impozitului datorat de HORECA

„Falsificarea cardurilor de vaccinare Covid-19 și introducerea de informații false în baza de date a statului New York folosită pentru a urmări dosarele de vaccinare pun în pericol sănătatea și bunăstarea celorlalți și subminează eforturile de a încetini răspândirea virusului”, a declarat un oficial al forţelor de ordine.

Vaccinarea „la chiuvetă” în New York, făcută de o soție de polițist

În timpul percheziției acasa la DeVuono, poliţiştii au confiscat aproximativ 900.000 de dolari și un registru care documentează profiturile obţinute din vaccinările fictive.

Soțul lui DeVuono este ofițer al Departamentului de Poliție din New York, aşa că este investigat de Biroul Afaceri Interne al NYPD, referitor la posibila implicare a acestuia în afacerea ilegală a soției sale.

În New York, încă din octombrie, vaccinarea este obligatorie pentru toți angajații din sectorul public, iar în decembrie și pentru cei din mediul privat. Pe de altă parte, newyorkezii care s-au vaccinat în decembrie cu a treia doză au primit un bonus de 100 de dolari.

ebihoreanul

sursa foto: http://www.nstravel.ro/


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *