Poluarea aerului, apei și hranei, amenințările actuale asupra sănătății

poluarea
Poluarea aerului, apei și hranei, amenințările actuale asupra sănătății

Astăzi Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății, a finanțat și organizat campania „Ziua Mondială a Sănătății” cu sloganul: „Planeta noastră- sănătatea noastră. înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei!”.

Pentru un Viitor Sănătos. Ziua Mondială a Sănătăţii abordează în fiecare an câte un subiect de importanţă majoră, ce afectează sănătatea globală. În anul 2022, Ziua mondială a Sănătății este dedicată sănătății planetei noastre.

Campania este implementată la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică.

CITEȘTE ȘI: O secretară pe stil nou a ajuns director adjunct peste piețele Timișoarei, deși nu știe nici titlurile legilor cu care lucrează

OMS estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, se datorează unor cauze de mediu care pot fi evitate. Aceasta include criza climatică, care este cea mai mare amenințare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea. Criza climatică este și o criză de sănătate.

Deciziile noastre politice, sociale și comerciale conduc la criza climatică și de sănătate. Peste 90% dintre oameni respiră aer nesănătos rezultat din arderea combustibililor fosili. Evenimentele meteorologice extreme, degradarea terenurilor și deficitul de apă afectează sănătatea întregii populații.

Sistemele de producere a alimentelor și băuturilor ultra-procesate și nesănătoase produc efecte pe două planuri (sănătatea oamenilor/ calitatea mediului): conduc la un val de obezitate, influențând numărul îmbolnăvirilor de cancer și bolile de inimă, și produc o treime din emisiile de gaze cu efect de seră.

Prin campania „Planeta noastră, sănătatea noastră”, OMS va îndemna guvernele și publicul să împărtășească acțiunile despre pașii pe care îi întreprind pentru a proteja planeta și sănătatea lor și pentru a acorda prioritate bunăstării societăților.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *