Poliţiştii din vestul ţării sporesc vigilenţa. Ţineţi cont de aceste recomandări!

Poliţiştii din vestul ţării sporesc vigilenţa. Ţineţi cont de aceste recomandări!

Poliţiştii din vestul ţării sporesc vigilenţa!

Având în vedere înrăutăţirea vremii, polițiștii le recomandă tuturor participanţilor la trafic, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor, să manifeste maximum de prudenţă.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute,poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara ne sfătuiesc să ținem seama de următoarele recomandări:

„• Pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă.

• Anterior deplasării, asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare.

• Îndepărtați în întregime zăpada sau orice altă depunere de pe autoturism, deoarece în timpul deplasării, zăpada sau gheața lăsată necurățată pe plafon poate aluneca și poate bloca vizibilitatea dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.

• Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

• În cazul, în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor.

• Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

CITEŞTE ŞI: Tâlhărie sub ameninţarea cuţitului, la o sală de jocuri de noroc (video)

• În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, astfel este necesar să vă păstraţi calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

Circulați cu atenție și respectați normele rutiere!”, a comunicat IPJ Hunedoara.

Foto: IPJ Hunedoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *