Poliţiştii de frontieră timişeni au dat lovitura: 12 migranţi şi cinci călăuze

migranti 11

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – I.T.P.F. Timișoara au depistat 12 cetăţeni din Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România. În acţiunea ilegală, grupul a fost sprijinit de trei cetăţeni români, un cetățean afgan și un cetățean din Marea Britanie, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În data de 19.10.2017, în jurul orei 1, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte un grup format din 12 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior.

Oamenii legii au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză erau ajutate de cinci călăuze, care intenționau să transporte persoanele cu ajutorul a trei autoturisme în țări din vestul Europei. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, oprind autoturismele, iar persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 12 cetățeni irakieni, nouă bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani și trei minori de 17 ani. De asemenea, s-a mai stabilit că facilitatorii acestora erau trei cetățeni români, un cetățean afgan și un cetățean din Marea Britanie, având vârste cuprinse între 23 și 38 de ani.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul celor cinci călăuze.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 12 persoane şi de trafic de migranţi pentru cele cinci călăuze, față de care s-a luat și măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de azi, judecătorului pentru drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă”, a informat Poliţia de Frontieră Timişoara.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Poliţiştii de frontieră timişeni au dat lovitura: 12 migranţi şi cinci călăuze

  1. daca asta-i lovitura,cum s-o numi când vor da, la frontiera ,de vreo 2000-3000 de migranti?Daca nu cumva sunt deja prin Timisoara….

      1. atunci cei vreo 20.000 care au ajuns in vest prin Serbia,Ungaria,Croatia,Austria,Germania…ce au fost? invazie,nu?Aia-i lovitura…asta-i doar o mangaiere…Si daca te gandesti si ca aia 20.000 au scapat de legea penala romana si au ramas fara dosare…sa nu mori de ciuda?iti dai seama ce realizare ar fi fost la indicatorii nr de dosare penale inregistrate si nr de infractiuni descoperite?cati chestori se puteau face pe asa indicatori…..dar suntem pe drumul bun…..cu lovituri de acest gen….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.