Poliţiştii, cu ochii pe materialele pirotehnice

articole pirotehnice

Se apropie Sărbătorile de iarnă, iar legalitatea operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice este verificată şi în acest an de către polițiști care, până în data de 7 ianuarie, vor acţiona pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

„Aspecte legislative privind clasificarea, limitele de vârstă, condiţiile de achiziţionare, comercializare, deţinere, depozitare, transport şi folosire a articolelor pirotehnice sunt prevăzute în H.G. 1102/2014 privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice. Conform actului normativ, articolele pirotehnice se clasifică în: a) articole pirotehnice de divertisment; b) articole pirotehnice de scenă; c) alte articole pirotehnice”, transmite Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, mai atrăgând atenţia că e interzisă vânzarea către publicul larg a anumitor categorii de materiale pirotehnice.

Totodată, persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns