Polițiști de frontieră, reținuți pentru mită. Cereau între 50 și 100 de euro de la șoferii de TIR ca să-i treacă peste coada de la vamă

Polițiști de frontieră, reținuți pentru mită

Dosar de corupție în vama Borș. 6 polițiști de frontieră au fost reținuți pentru luare de mită. Sunt acuzați că pretindeau diferite sume de bani de la șoferii de camioane, pentru a le reduce timpul de așteptare în coloana care se forma pe Drumul European 60.

CITEȘTE ȘI: Video! A nins în vestul țării: au intervenit utilajele de deszăpezire ale DRDP Timișoara

Acțiunea a început dimineață în punctul de trecere al frontierei Borș 1, din județul Bihor. Mascații au percheziționat gheretele politiștilor și sediul poliției de frontieră din Borș, timp în care traficul de aici a fost restricționat.

Șase politiști de frontieră au fost aduși la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Ei sunt acuzați de luare de mită, infracțiune pe care ar fi comis-o în ultimii 2 ani.

Răzvan Doseanu, avocat:E vorba de infracțiuni de corupție, respectiv luare de mită, comise în punctul de trecere a frontierei Borș. Sunt mai mulți politiști de frontieră.

Gligor Sabău, prim-procuror adjunct Parchet Bihor: Au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 și 100 de euro de la conducătorii camioanelor de transport marfă pentru a le facilita reducerea timpului de așteptare în coloana ce se forma pe Drumul European 60, sau pentru a nu-șîndeplini atribuțiile de serviciu referitor la carantinarea unei persoane.

Cei 6 vameși vor fi prezentați Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

Cozile de tiruri sunt foarte dese în punctele de trecere a frontierei din vestul țării, din cauza restricțiilor de circulație de pe teritoriul Ungariei. Aceste restricții se aplică în weekend și în timpul sărbătorilor legale din țara vecină. Unii șoferi se plângeau de faptul că unele camioane treceau suspect de ușor de vamă.Cei 6 vameși vor fi prezentați Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns