Polițist local reținut pentru tortură, în cazul decesului unui bărbat de 32 de ani

Polițist local reținut în cazul decesului unui bărbat de 32 de ani

Polițist local reținut în cazul decesului unui bărbat de 32 de ani

Un polițist local din Arad a fost reținut pentru tortură, în noaptea de miercuri spre joi, în cazul decesului unui bărbat de 32 de ani.

Conform unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, suspectul de 29 de ani este cercetat pentru tortură.

În iulie, administratorul unei case de schimb valutar din orașul Arad a sesizat telefonic Poliția Locală Arad despre comportamentul agresiv al unui bărbat care consuma substanțe halucinogene din pungă și agasa trecătorii.

Trei polițisti locali au intervenit la caz. Aceștia au imobilizat și încătușat individul cu forța și l-au dus la sediul poliției.

În parcare, doi dintre polițiștii locali au agresat bărbatul, încătușat cu mâinile la spate. Unul dintre polițiști l-a lovit cu piciorul în cap, iar celălalt l-a lovit cu piciorul în partea posterioară, „aspecte surprinse de către camerele de supraveghere video instalate pe exteriorul clădirii”.

Ulterior, bărbatul, tot încătușat, a fost condus de către unul dintre polițiști într-un birou, unde polițistul local l-a agresat din nou pe individ.

„Din imagini a reieșit se poate observa că agentul L avea în mâna dreaptă un obiect, care posibil să facă parte din dotarea acestuia, respectiv o tonfă”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Mai târziu, în zonă a fost chemată o ambulanță, iar victima este văzută scoasă pe targă din sediu și dusă la spital, unde a murit.

CITEȘTE ȘI: Colectare de deșeuri în stil european, într-o comună timişeană

Din necropsie a reieșit că moartea victimei a fost violentă, cauzată de o intoxicație acută cu substanță neidentificată, însă s-a constatat și existența mai multor leziuni produse prin lovire cu și de corpuri dure.

Un poliţist de la judiciar a primit o completare a raportului de constatare preliminară, în care au fost descrise leziunile traumatice externe constatate la necropsie.

„Din raportul medico-legal de necropsie (…) rezultă o stare total diferită faţă de constatarea preliminară anterioară. Astfel, moartea numitului M. M.-V. a fost violentă.

Ea s-a datorat şocului traumatic ca urmare a traumatismului cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală şi toracic cu leziuni de contuzie ale mediastinului, pericardului şi cordului urmate de ruptură de cord, cu hemopericard consecutiv, cu evoluţie rapid agravată de tulburările cascadei de coagulare a sângelui, survenite la un organism tarat, cel mai probabil pe fondul de intoxicaţie etanolică acută, cu sindrom de hepatocitoliză prin necroză de coagulare hepatocitară şi acidoză metabolică severă cu alterarea consecutivă a hemostazei fiziologice”, transmite sursa citată.

În plus, leziunile traumatice externe descrise în conţinutul constatărilor preliminare au putut fi produse prin loviri multiple repetate, cu corpuri dure şi contondente, posibil şi cu un corp contondent de formă cilindrică alungită, în condiţiile care vor fi stabilite de organele de anchetă.

Unul dintre polițiștii locali a fost reţinut, miercuri, pentru o perioadă de 24 ore, iar joi se va propune arestarea sa.

(sursa: Mediafax)

Sursa foto: Facebook/Direcția Generală Poliția Locală Arad


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *