Pomii din Rai s-au scuturat la Muzeul Banatului

Pomii din Rai s-au scuturat la Muzeul Banatului

La Muzeul Național al Banatului s-a deschis recent expoziția „Scuturatul Pomilor din Rai” a inegalabilului sculptor Bata Marianov, o călătorie vizuală pe care nu veți vrea să o ratați.

„<<Scuturatul pomilor din Rai>> este mai mult decât o colecție de sculpturi. Este o reflecție asupra realității și imaginației, o împletire subtilă între lumea geometrică și aceea a emoțiilor. Sculpturile sale, <<Calul lui Scaraoțchi>> sau <<Diamant și mămăligă>>, sunt fructe ale inspirației sale nesfârșite, căzute direct din Rai. Și, deși materia sa principală este lemnul, credem cu tărie că opera sa, fiind născută din pomii Raiului, va răzbate eternitatea.

Bata Marianov nu este doar un artist, ci un explorator al formelor, un alchimist al culorilor. Cu o carieră ce a strălucit de-a lungul timpului și cu recenta decernare a Marelui Premiu de către Uniunea Artiștilor Plastici din România, Bata Marianov își confirmă, dacă mai era nevoie, geniul artistic.

Expoziția este deschisă timp de o lună la etajul Bastionului Maria Theresia. Vă așteptăm să o vizitați de miercuri până duminică, în intervalul orar 10 – 18”, transmit gazdele de la MNaB. (foto Milan Șepețan)

CITEŞTE ŞI: Gala Premiilor pentru Directorii Anului din Timiș


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *