Performanţă fabuloasă! Daria şi Ionuţ, de la CS Denta, au devenit campioni la Cupa Mondială de Kickboxing WAKO

Performanţă fabuloasă! Daria şi Ionuţ, de la CS Denta, au devenit campioni la Cupa Mondială de Kickboxing WAKO

Performanţă fabuloasă! Daria şi Ionuţ, de la CS Denta, au devenit campioni la Cupa Mondială de Kickboxing WAKO

Cupa Mondială de Kickboxing WAKO, desfăşurată recent în Italia, la Lido di Jesolo, a fost competiţia în care s-au evidenţiat şi doi sportivi tineri de la CS Denta. Daria Amelia Dobrovolski (14 ani) şi Ionuţ Pavel (16 ani) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere după meciuri susţinute într-un ring în care au intrat reprezentanţi ai unor cluburi puternice la nivel internaţional. Au participat 2.000 de sportivi din 26 de ţări, iar elevii antrenorului Dan Pantiş au fost la înălţime.

Daria Amelia Dobrovolski a fost încadrată la categoria Young Junior – 52 de kilograme full contact şi a reuşit să învingă în finală campioana europeană în exerciţiu, o sportivă din Danemarca. Tânăra din Denta practică kickboxing-ul de patru ani, încă de la început aflându-se sub îndrumarea lui Dan Pantiş. Ea mai are în palmares două cupe europene, cucerite la Karlovac (Croaţia) şi la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina).

Ionuţ Pavel a participat la categoria Young Junior – 67 de kilograme full contact. El are o experienţă mai mare, practicând kickboxing-ul de zece ani. Şi în palmares său sunt două cupe europene, cele de la Zagreb şi Karlovac, ambele în Croaţia.

Daria şi Ionuţ sunt şi campioni naţionali la full contact, tiluri cucerite în luna iunie. Pentru ei urmează participarea la Cupa Aleph (în octombrie, la Piteşti) şi Cupa Campionilor (în decembrie, la Bucureşti). Anul viitor, în luna iunie, va fi marele examen mondial de la Budapesta. CS Denta este un club înfiinţat în anul 2019 şi finanţat de autorităţile locale din comuna situată în sudul judeţului Timiş.

„Pot să spun că pe lângă efortul făcut de noi pe toate planurile l-am avut şi de această dată pe bunul Dumnezeu lângă noi. Le mulţumim tuturor celor care ne sunt alături şi ne transmit gânduri de încurajare. Mulţumim pentru sprijinul acordat în vederea participării la această competiţie importantă Primăriei Denta, domnului primar, domnului viceprimar şi domnului secretar. Sunt mereu alături de noi, ne ajută şi se bucură de rezultatele noastre de fiecare dată din tot sufletul”, ne-a declarat Dan Pantiş.

El este un fost pugilist de performanţă la clubul CFR Timişoara, unde a fost îndrumat de antrenorii Ioan Marconi şi Aurel Stana, unii dintre cei mai importanţi şlefuitori de talente ai boxului din vestul ţării. A fost pregătit apoi la taekwondo de regretatul Dan Olaru. Născut la Jebel, Dan Pantiş a absolvit în 2008 şcoala de antrenori aflată sub egida Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact. La Bucureşti, timp de doi ani, el a fost instruit de Ciprian Sora şi Ion Gîrbea, profesori în cadrul instituţiei de formare menţionate.

În urmă cu patru ani, beneficiind de sprijinul Primăriei Denta, care i-a oferit toate condiţiile pentru a demara activitatea, a pus bazele unei secţii de kickboxing care în momentul de faţă strânge la antrenamente peste 50 de copii. Aceştia sunt grupaţi în trei clase: mică, medie şi mare. Ciclul săptămânal de pregătire este alcătuit din cinci antrenamente – trei specifice şi două de forţă.

CS Denta are colaborări cu cluburi din Ungaria şi Serbia, importante în perspectiva creşterii valorice a tinerilor săi sportivi. Clubul are secţii de kickboxing, fotbal, handbal, pescuit sportiv, ciclism şi tenis. În momentul de faţă, activitatea în ceea ce priveşte sportul-rege se rezumă la sectorul juvenil, unde există o grupă cu aproximativ 20 de copii care vin constant la antrenamente.

„De la o simplă mişcare cu copiii am ajuns să participăm cu rezultate deosebite la cupe mondiale, să facem performanţă”, a sintetizat primarul Piri Tapanov, susţinător al mişcării sportive din comuna Denta.

CITEŞTE ŞI: Karatiştii de la CS Giroc-Chişoda au obţinut rezultate remarcabile la Cupa României


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Performanţă fabuloasă! Daria şi Ionuţ, de la CS Denta, au devenit campioni la Cupa Mondială de Kickboxing WAKO

  1. Felicitari pentru toata munca ce sta in spatele acestor performante !
    Felicitari Administratia locala Denta , antrenor Dan Pantis si nu in ultimul rand sportivilor .
    Din pacate este foarte greu sa faci performanta provenind din Romania.

    Felicitari Renasterea Banateana , pentru ca promovati exemple de urmat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *