Politician celebru din vestul ţării, trimis a doua oară în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara l-au trimis în judecată pe fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Petru Nicolae Ioțcu. În sarcina acestuia au fost reținute două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.

Alături de Ioțcu, în același dosar, a mai fost trimis în judecată Marius Ionescu Adrian și Ioan Teodor Faur, doi patroni din Arad, pentru cumpărare de influență.

Din rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada mai-iunie 2015, fostul președinte al CJ Arad, printr-un intermediar, a pretins și a primit de la cei doi oameni de afaceri suma de 35.000 lei (25.000 de lei de la Faur și 10.000 de lei de la Adrian), bani ce urmau a fi folosiți pentru realizarea unei campanii de imagine a acestuia.

În schimb, Ioțcu a promis că-și va exercita influența asupra funcționarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiții a contractelor de achiziții publice încheiate de Consiliul Județean Arad cu societățile reprezentate de cei doi patroni.

În cauză a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 35.000 de lei, existentă într-un cont bancar ce aparține fostului președinte al CJ Arad. Petru Nicolae Ioțcu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unei infracțiuni similare (în anul 2015), fiind condamnat definitiv la închisoare.

Foto arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.