Poli Timişoara – Rapid Bucureşti, un derby de suflet… și nu numai!

Poli Timişoara – Rapid Bucureşti, un derby de suflet... și nu numai!

Desigur, între Timișoara și Giuleștiul fotbalistic s-a născut de mult timp o frăție sinceră. Cele două grupări atât de iubite s-au aflat mereu una alături de cealaltă atât pe vreme însorită cât și pe timp de răstriște.

Acum, Rapidul vine însă la Timișoara chitită să prindă unul dintre ultimele trenuri spre play-off, în timp ce Poli nu își poate permite vreun pas în gol, pentru a nu avea emoții în ceea ce privește îndeplinirea aceluiași obiectiv.

Antrenorul Dan Alexa este conștient de împortanța duelului de duminică și pregătește până în cel mai mic detaliu acest meci:

”Întâlnim o echipă care se află printre pretendentele la promovare. Un club mare al României, am avut șansa să joc și să antrenez la Rapid. Este un club care mie îmi este foarte drag, am mulți prieteni acolo, respect enorm galeria Rapidului. Este o echipă care și-a schimbat antrenorul săptămâna aceasta. Nicolae Grigore este un băiat foarte inteligent, care și-a dorit foarte mult să devină principal.

Este un meci important pentru noi, un meci de sărbătoare, pentru că sunt înfrățite galeriile. Sper să ne ridicăm la miza partidei. Avem posibilitatea și șansa să terminăm în primele trei, iar cu o victorie cred că ne-am asigura o prezență în play-off în proporție de sută la sută. E un meci foarte important pentru că urmează o vacanță. E foarte important să avem două luni de liniște, să fim printre primele trei și să putem pregăti foarte bine mini-returul și play-off-ul. Doamne-ajută!”, a spus Alexa.

CITEŞTE ŞI: Handbaliștii de la Politehnica Timişoara sunt chitiți să bată Steaua. Meciul e transmis în direct

Unul dintre cei mai experimentați jucători din lot, Alin Ignea, se așteaptă la un meci tacticizat între ASU Poli și Rapid.

”E un meci foarte important din toate punctele de vedere. Un derby al fotbalului românesc, o echipă foarte bună în ultimii 30 de ani. Trebuie să fim concentrați, pentru a avea o iarnă liniștită și să ne apropiem cât mai mult de calificarea în play-off. Cred că va fi un meci în care nici ei nu vor risca foarte mult. Eu cred că vor veni să nu piardă în primul rând, pentru că dacă noi câștigăm ei vor mai avea șanse mici să prindă play-off-ul”, a spus Ignea.

Partida dintre ASU Politehnica Timișoara și Rapid București va avea loc duminică, pe Stadionul ”Știința”, începând cu ora 13,30.

Foto: liga2.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns