INSP: Niciun caz nou de gripă săptămâna trecută; număr mai mic de infecţii respiratorii acute

A reapărut gripa adevărată. Se raportează un număr de patru ori mai mare de cazuri de gripă sezonieră față de anul trecut

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost săptămâna trecută, la nivel naţional, de 31.874, înregistrându-se mai puţine îmbolnăviri faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut cu peste 60%, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

CITEȘTE ȘI: Moderna a dezvăluit cât durează imunitatea după vaccinul său anti-Covid

Potrivit INSP, în săptămâna 23 – 29 noiembrie (S 48/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 31.874, cu 63,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (88.394) şi cu 27,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (43.954) – scăderi posibil datorate şi subraportărilor din perioada sărbătorilor legale. Săptămâna trecută, au fost raportate la nivel naţional 48 de cazuri de gripă clinică, faţă de 41 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (S 48/2019). Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal şi nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă. Până la data de 29 noiembrie au fost vaccinate antigripal 864.796 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

sursa: agerpres.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns